Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η καραμέλα του καλοκαιριού



Της Χαράς Κεφαλίδου*

Είναι πια καιρός να σταματήσουν κάποιοι να πιπιλίζουν ξανά και ξανά την καραμέλα του «εκλεγμένου εκπροσώπου» για να εμποδίσουν κάθε προσπάθεια που κάνει αυτή η χώρα για να αλλάξει, για να απαλλαγεί από τις παγιωμένες στρεβλές αντιλήψεις της συντήρησης και του βολέματος.

Σύμφωνοι, οι εκλεγμένοι βουλευτές απολαμβάνουν τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Ναι, οι βουλευτές επικρατείας και τα εξωκοινοβουλευτικά κυβερνητικά στελέχη αποτελούν επιλογές των κομμάτων και του πρωθυπουργού αντίστοιχα. Και τι σημαίνει αυτό; Οτι όλα όσα σκέφτονται οι βουλευτές είναι σωστά και όλα όσα εισηγούνται οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και οι βουλευτές επικρατείας είναι λάθος; Οχι βέβαια.

Οι θέσεις αυτές (βουλευτών επικρατείας και εξωκοινοβουλευτικών), προβλέπονται για να εμπλουτίζονται το Κοινοβούλιο και η κυβέρνηση με... 

...ατομα εγνωσμένης αξίας. Κανένα γεγονός και καμιά λογική δεν υπαγορεύουν ότι οι επιλογές και οι αποφάσεις όσων μελών της κυβέρνησης δεν έχουν εκλεγεί είναι λανθασμένες, μη εφαρμόσιμες, μακριά από την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ, στερούνται νομιμοποίησης και άλλα παρόμοια που συχνά ακούγονται. Η σπουδή των εκλεγμένων να απορρίψουν εκ προοιμίου κάθε πολιτικό σχεδιασμό μη προερχόμενο από τους ίδιους μοιάζει με συμπεριφορά κακιάς πεθεράς που κακολογεί και βρίσκει κουσούρια σε ό,τι δεν εκπορεύεται από την ίδια.

Αυτή η τακτική έγινε η μόδα του φετινού καλοκαιριού για πολλούς κοινοβουλευτικούς, με «θύματα», μεταξύ άλλων, τον κ. Ραγκούση και τον κ. Μόσιαλο. Οποιον δηλαδή τολμά να πει τα πράγματα με το όνομά τους, να κάνει επιτέλους πράξη τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για απαγκίστρωση από το αδηφάγο κομματικό κράτος και για επανεκκίνηση της κρατικής μηχανής και της οικονομίας.
Αν συνεχίσουμε έτσι, σε λίγο θα μας έχουν μείνει μόνο οι παλαιολιθικοί οπαδοί της πολιτικής οκνηρίας και του «μη μου τους κύκλους τάραττε». Σε μια περίοδο που συγκλονίζονται συθέμελα η οικονομία, το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία ολόκληρη, κάποιοι συντηρούν ευσυνείδητα την απραξία, γκρινιάζοντας και ορθώνοντας διαρκώς εμπόδια σε κάθε απαραίτητη αλλαγή.
Ετσι θα πορευτούμε και το φθινόπωρο;

*Η Χαρά Κεφαλίδου είναι βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Δράμας. Το άρθρο δημοσιεύθηκε σήμερα στα ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.