Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΦΤΩΧΟΣ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΙΤΑΛΟΥΣ

Μια στις τέσσερις οικογένειες που ζουν στη Ρώμη δυσκολεύονται να αγοράσουν φαγητό και όλα τα υπόλοιπα είδη πρώτης ανάγκης. Αυτό δείχνει έκθεση των καθολικών οργανώσεων Acli σύμφωνα με την οποία το ένα τρίτο των οικογενειών...
προσπαθεί να αποφύγει κάθε έκτακτο έξοδο εκτός προγράμματος που θα μπορούσε να βάλει σε κρίση τον οικογενειακό προϋπολογισμό.


Η έκθεση δείχνει ότι ο κοινωνικός και οικονομικός ιστός της χώρας έχει υποστεί βαθύτατη αλλαγή: οι ιταλοί που είχαν παραδοσιακή κλήση προς την αποταμίευση λόγω και της διεθνούς κρίσης αδυνατούν, πλέον, να βάλουν στην άκρη χρήματα, ενώ παράλληλα το ποσοστό των φτωχών αυξάνεται επικίνδυνα.

Το 25% των πολιτών που το σκέπτεται να μπει ακόμη και σε σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με την έκθεση, δεν αποφασίζει ούτε να ζητήσει βοήθεια από μια τράπεζα, διότι ξέρει καλά ότι δεν πρόκειται να βρουν ανταπόκριση. Οι πολίτες αυτοί είναι κατά συνέπεια σχεδόν απομονωμένοι, αν εξαιρέσει κανείς τις εθελοντικές οργανώσεις, που ανήκουν συχνά στην Καθολική Εκκλησία.

Μόνο το 25% των οικογενειών που ζει στην ιταλική πρωτεύουσα δηλώνει ότι σε σχέση με το παρελθόν, δεν αναγκάστηκε να μειώσει τις αγορές σε τρόφιμα και ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στα καθημερινά έξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.