Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τα δάνεια της τρόικας, δόθηκαν για να μη χάσουν τα λεφτά τους οι πιστωτές των ελληνικών κυβερνήσεων.



Η εξέλιξη του δημοσίου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ
Οι τραπεζίτες τσέπωσαν το 58,2% 
από το σύνολο των κρατικών δαπανών!
Πρωτοφανής λεηλασία των κρατικών εσόδων για την πληρωμή τοκοχρεολυσίων προς τους πιστωτές της κυβέρνησης

Τα χοντρά κυβερνητικά ψέματα περί προσφυγής στην τρόικα για να έχουμε να πληρώνουμε ...μισθούς και συντάξεις, καταρρίπτουν τα ίδια ταεπίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, που αφορούν την πορεία εκτέλεσης του τρέχοντος κρατικού προϋπολογισμού το οκτάμηνο Γενάρης - Αύγουστος 2011.


Σύμφωνα με αυτά, το σύνολο των πάσης φύσης δαπανών του ελληνικού δημοσίου τους οκτώ μήνες του έτους, ανήλθε στα 97 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 56,4 δισ. ευρώ αφορούν πληρωμές τοκοχρεολυσίων (τα 43,7 δισ. ευρώ καταβλήθηκαν για την πληρωμή χρεολυσίων και τα 12,7 δισ. ευρώ για τόκους), ενώ για όλες τις υπόλοιπες κρατικές δραστηριότητες καταβλήθηκαν 40,6 δισ. ευρώ. Κοντολογίς το 58,2% των δαπανών αφορά πληρωμή τοκοχρεολυσίων και το υπόλοιπο 41,8% για τη λειτουργία της κρατικής μηχανής.

Όσο για τις πληρωμές μισθών και συντάξεων, πάνω στα οποία στηρίχθηκε το τεράστιο κυβερνητικό ψέμα, αυτές ανήλθαν στα 14,5 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί μόλις στο ένα τέταρτο των δαπανών που έδωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους τραπεζίτες για την πληρωμή τοκοχρεολυσίων.

Από τα ίδια τα στοιχεία γίνεται κατανοητό, ότι τα δάνεια της τρόικας, δεν δόθηκαν για...να σωθεί ο λαός, αλλά για να μη χάσουν τα λεφτά τους οι πιστωτές των ελληνικών κυβερνήσεων.

Σε ό,τι αφορά αυτή καθεαυτή την εκτέλεση του τακτικού προϋπολογισμού οκταμήνου, τα έσοδα εμφανίζουν υστέρηση 5,3% σε σχέση με το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2010, καθώς ανήλθαν στα 30,7 δισ. ευρώ, έναντι 32,4 δισ. ευρώ. Με τις επιδόσεις αυτές, τους υπόλοιπους τέσσερις μήνες θα πρέπει να εισπραχθούν έσοδα ύψους 23,7 δισ. ευρώ, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, εξ ου και η κυβερνητική αγριότητα με την επιβολή αλλεπάλληλων μέτρων.

Οι δαπάνες - πλην χρεολυσίων - εμφανίζουν υπέρβαση 8,1% και ανήλθαν στα 47,4 δισ. ευρώ, έναντι 43,9 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ειδικότερα οι πρωτογενείς δαπάνες - πρόκειται για τις τρέχουσες δαπάνες λειτουργίας του κράτους - σημείωσαν αύξηση 4,5% - ανήλθαν στα 34,1 δισ. ευρώ - ενώ οι δαπάνες για τόκους αυξήθηκαν κατά 19,4% και ανήλθαν στα 12,6 δισ. ευρώ.

Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 18,1 δισ. ευρώ - έναντι 14,8 δισ. ευρώ το 2010 - και εμφανίζεται αυξημένο κατά 22,1%.

Ενδεικτικό της δραματικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα ασφαλιστικά ταμεία, είναι, ότι το ΙΚΑ έχει εισπράξει το οκτάμηνο το 93,1% της κρατικής επιχορήγησης, ο ΟΑΕΕ το 100% και το ΤΑΠ - ΟΤΕ το 101,8%. Είναι ορατός δηλαδή ο κίνδυνος, τα τρία αυτά ταμεία, να μην είναι σε θέση να καταβάλουν τις συντάξεις τους επόμενους μήνες του έτους.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.