Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Έχουν κατέβει στο τελευταίο σκαλί του νεοφιλελευθερισμού...

Είναι γνωστή η πλήρης και κάθετη αντίθεση της στήλης στον νεοφιλελευθερισμό, καθώς και στις καλυμμένες η απροκάλυπτες νεοφιλελεύθερες πολιτικές και πρακτικές. Εξ αιτίας αυτής της αντίθεσης, η στήλη ασκεί δριμεία και εν πολλοίς σκληρή κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου και στην υπό αυτόν ηγετική ομάδα, αφού τους θεωρεί ως τους πιο ακραιφνείς και ανάλγητους εκπρόσωπους του νέο-φιλελευθερισμού στην χώρα μας.
Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πολλοί, ιδιαίτερα στον χώρο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θεωρούν ακόμα και σήμερα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, δεν απεμπόλησαν αρχές και αξίες και δεν προσποιήθηκαν τον σοσιαλιστή, αλλά υποχρεώθηκαν να κάνουν ότι κάνουν για την σωτηρία της πατρίδας.
Σε όλους αυτούς, που πιστεύουν ακόμα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα εμφορούνται από αρχές και αξίες ηθικής σοσιαλισμού και πατριωτισμού, έχουμε να πούμε τα εξής:
Σήμερα η FED (Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ), θα δημοσιεύσει τα...
 στοιχεία των εταιρειών που πήραν οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία θα αφορούν την περίοδο από 1/12/2007 έως 21/7/2010 και θα αφορούν κυβερνητικά προγράμματα συνολικού ύψους 3,3 τρις δολαρίων. Τα στοιχεία θα δείξουν το ύψος και το είδος της οικονομικής ενίσχυσης, που έλαβαν τράπεζες όπως η Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley. Πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για την διάσωση της επενδυτικής τράπεζας Bear Stearns και της ασφαλιστικής εταιρείας American International Group (AIG), καθώς και πόσα χρήματα δόθηκαν για να συνεχίσουν να λειτουργούν εταιρείες όπως η General Electric.
Καλόπιστα παρατηρούμε και ρωτάμε…
Μιας και ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δεσμευθεί για την διαφάνεια, γιατί και στην χώρα μας το Υπουργείο Οικονομικών δεν προχωράει σε μία ανάλογη κίνηση;
Δηλαδή να πληροφορήσει τον Ελληνικό Λαό:
• Πόσα χρήματα υπό οποιαδήποτε μορφή (μετρητά, ομόλογα, εγγυήσεις του δημοσίου) έχει πάρει από το Ελληνικό Δημόσιο, ή κάθε Ελληνική Τράπεζα, από την έναρξη της κρίσης;
• Που βρίσκονται αυτά τα χρήματα τώρα;
• Πόσα από αυτά τα χρήματα διοχετεύθηκαν στην αγορά υπό μορφή δανείων; Σε ποιους δόθηκαν αυτά τα δάνεια και πόσα από αυτά τα δάνεια συνεχίζουν και σήμερα να εξυπηρετούνται.
Μην περιμένετε άδικα.
Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αναλυτική δημόσια ανακοίνωση τέτοιου περιεχομένου. Στις ΗΠΑ ο νεοφιλελευθερισμός λειτουργεί με κάποια ελάχιστα αντικειμενικά κριτήρια διαφάνειας, στην Ελλάδα όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, έχουν κατέβει στο τελευταίο σκαλί του νεοφιλελευθερισμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.