Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Οι πρώτες εκτιμήσεις και τα στοιχεία για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Διοικητικο Πρωτοδικείο Αθηνών


Νέα στοιχεία προκύπτουν για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, καθώς οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής, θεωρούν ότι η μεθοδολογία της επίθεσης χαρακτηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνες της Φωτιάς".

Η οργάνωση, στην τελευταία της προκήρυξη, είχε προειδοποιήσει ότι θα ακολουθήσει σειρα χτυπημάτων μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, οπότε έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η δίκη των συλληφθέντων που κατηγορούνται για συμμετοχή στους "Πυρήνες"...



Ακόμα και τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάζουν κοινά στοιχεία με αντίστοιχα άλλων τρομοκρατικών επιθέσεων της οργάνωσης.

Παράλληλα οι αστυνομικοί κατέληξαν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από περίπου 10 κιλά εκρηκτικής ύλης ταχείας πυροδότησης.

Επιπλέον, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις "ενοχοποιούσαν" την εκρηκτική ύλη ANFO, τώρα προκύπτει ότι χρησιμοποιήθηκε ζελατοδυναμίτιδα.

Οι άντρες της αντιτρομοκρατικής ψάχνουν και για γιάφκα αλλά και για κάποιο πάρκινγκ, στο οποίο θα μπορούσαν τα μέλη της οργάνωσης να σταθμεύουν το μηχανάκι που χρησιμοποιήθηκε στο τρομοκρατικό χτύπημα.

Εξετάζεται ένα εξάρτημα ρολογιού, το οποίο εντοπίστηκε και εκτιμάται ότι αποτελούσε τμήμα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Αυτό για τους αστυνομικούς αποκλείει σε πρώτη φάση το ενδεχόμενο ο μηχανισμός να πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό, όπως συνέβη με τον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί και εκραγεί στις 30 Μαΐου του 2006 έξω από το σπίτι του τότε υπουργού Πολιτισμού, Γιώργου Βουλγαράκη, ενώ ενισχύει το σενάριο να πρόκειται για ωρολογιακό μηχανισμό.

Ακόμα και ο τρόπος που είχε τοποθετηθεί η κλεμμένη μοτοσικλέτα απέναντι από το κτήριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου, μπορεί να αποτελέσει αξιοποιήσιμο στοιχείο για την Αντιτρομοκρατική.

Συγκεκριμένα, ο άγνωστος ή οι άγνωστοι είχαν τοποθετήσει τη μηχανή με το τιμόνι προς το κτίριο και είχαν τοποθετήσει δύο μεταλλικές πλάκες εκατέρωθεν της μπαγκαζιέρας, ώστε το ωστικό κύμα από την έκρηξη να μη διαχυθεί στη Λουίζης Ριανκούρ αλλά να κατευθυνθεί προς το δικαστικό μέγαρο και να προκαλέσει έτσι τις μέγιστες δυνατές καταστροφές.

Να σημειωθεί ότι επίσημα, καμιά οργάνωση δεν ανέλαβε μέχρι στιγμής την ευθύνη για το χτύπημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.