Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Επιτέλους... θα μας κάνουν τη ζωή ποδήλατο!

Περίπου 6.500 ποδήλατα θα βγουν σε άλση και πάρκα από το υπουργείο Υγείας στις υπηρεσίες των πολιτών που θέλουν να κάνουν πετάλι στην Αθήνα.
Ο υφυπουργός Υγείας παρουσίασε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου το πρόγραμμα για τα ποδήλατα στην πόλη στην επιτροπή της αρμόδιας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στα πλαίσια του προγράμματος «Άθληση και φυσική αγωγή στην πόλη» το υπουργείο Υγείας πρόκειται να προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια χιλιάδων ποδηλάτων. Στα βήματα του Λονδίνου, θα αναζητήσει χορηγίες από εταιρείες και τράπεζες, οι οποίες είτε θα αγοράσουν οι ίδιες και θα παρέχουν δωρεάν στο κράτος τα δίτροχα είτε θα προβούν σε χρηματοδότησή τους. 
«Εντός του έτους ή το πολύ στις αρχές του έτους» θα εγκατασταθούν τα κρατικά ποδήλατα και θα είναι έτοιμα στην εξυπηρέτηση του πολίτη, υπολογίζει ο αρμόδιος υφυπουργός Χρ. Αηδόνης. Αν και ο αριθμός τους δεν έχει προσδιοριστεί ακριβώς, ωστόσο υπολογίζεται να φτάσει τις 6.500. Πρώτος σταθμός, το Πεδίον του Άρεως, όπου θα διατίθενται περί τα 200 δίτροχα. Εν συνεχεία, το Αττικόν Άλσος, με ποδήλατα βουνού καθώς και το Άλσος Βεΐκου και του Γουδή, που θα εξοπλιστούν με τον μεγαλύτερο αριθμό ποδηλάτων πόλης. 
Ο πολίτης που θα ενδιαφέρεται να κάνει τη βόλτα του χρησιμοποιώντας δημόσιο δίτροχο στο κέντρο της Αθήνας, θα πρέπει να προμηθευτεί ειδική μαγνητική κάρτα με την οποία θα το κλειδώνει, θα το ξεκλειδώνει και θα το σταθμεύει σε όποιο σταθμό αυτός επιθυμεί. 
Τα οφέλη από ένα τέτοιο εγχείρημα είναι ποικίλα για τον πολίτη. Το ποδήλατο είναι όχι μόνο οικονομικό μέσο μεταφοράς, αλλά και σημαντικό εργαλείο άσκησης. Επίσης, δε μποτιλιάρει ποτέ στην κίνηση, έχει τη δυνατότητα να κινείται κι εκτός κυκλοφοριακού δικτύου, ενώ δεν θα αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα παρκαρίσματος.
Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας αναμένεται να έρθει σε συνεννόηση με τις δημοτικές αρχές με στόχο να δημιουργηθούν νέες λωρίδες κυκλοφορίας καθώς επίσης και θέσεις στάθμευσης. 
Ίδωμεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.