Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Μοιράζουν τα ιμάτια του κράτους...


Από το "ΔιαΔίχτυ"
  
Το βαρύ τίμημα πληρώνουν και πάλι τα συνήθη θύματα: εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι, οι ασθενέστεροι. Είναι αυτοί που σήκωσαν το βάρος τις προηγούμενες δεκαετίες και είναι αυτοί που δεν μπορούν να φύγουν με τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση κουνώντας τη σημαία των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών στο Δημόσιο, στην πραγματικότητα κόβει «κουστούμι» στα συνήθη θύματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Χαμηλώνουν ονομαστικά και πραγματικά οι μισθοί, συγχρόνως αλλάζουν και οι...
 σχέσεις εργασίας που ξέραμε.
Θα περίμενε κανείς να πραγματοποιηθούν και οι αλλαγές στο κράτος. Αυτές όμως μπορεί να περιμένουν.
Η αλλαγή του κράτους είναι το μεγάλο ζητούμενο. Ήταν ζητούμενο και «υπόσχεση» του πολιτικού συστήματος από το 1996. Υπόσχεση που δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Η σημερινή κυβέρνηση και λόγω κρίσης υπόσχεται ότι θα το αλλάξει.
Αυτό όμως που πραγματικά συμβαίνει και σήμερα είναι ότι διαμοιράζονται τα ιμάτια του κράτους.
Στο όνομα της αλλαγής και των μεταρρυθμίσεων οργανώνεται το ξεπούλημα των φιλέτων του κράτους. Δεν πρόκειται για τη γνωστή εύκολη αντίθεση «ιδιωτικό ή δημόσιο» - «δημοσίως παρεχόμενο αγαθό ή ιδιωτικοποίηση». Ο ιδιωτικός τομέας θα αναλάβει πολλούς από τους τομείς που έως χθες είχε το κράτος. Το μυστικό είναι ότι παραδίδεται, σε συγκεκριμένους ιδιώτες, ο έλεγχος, η επιστασία που πρέπει να έχει έτσι κι αλλιώς ένα κράτος. Αυτό φαίνεται στην υγεία ή στην ενέργεια, αλλά και σε άλλα θέματα.
Ο πρωθυπουργός καλώς αντιμάχεται τη Μέρκελ, όμως το παιχνίδι παίζεται εδώ. Δεν θα κουραστούμε να το λέμε ότι ο έλεγχος χάνεται στο εσωτερικό, άρα και στο «παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.