Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ενάντια στο κατάπτυστο μνημόνιο και την αντιλαϊκή επέλαση…

Η Τρίτη 14/12/2010, θα χαραχθεί ανεξίτηλα στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, ως η μέρα που καταργήθηκαν τα πάντα. Η μέρα, κατά την διάρκεια της οποίας επισημοποιήθηκε ότι οι έλληνες εργαζόμενοι είναι οι νεόπτωχοι της Ευρώπης.
Το νέο πολυνομοσχέδιο καρμανιόλα, που η κυβέρνηση με τη μορφή του κατεπείγοντος εισάγει στο κοινοβούλιο, μετατρέπει τη χώρα σε απέραντο εργασιακό σκλαβοπάζαρο... Μαζί με την Τρόικα των μαφιόζων - τοκογλύφων - δανειστών, υπογράφει την οικονομική και κοινωνική εξόντωση, της μισθωτής εργασίας.
Ναρκοθετεί τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας μέσω των Επιχειρησιακών Συμβάσεων. Επιβάλει γενικευμένη μείωση στις αποδοχές των εργαζομένων σε...
 Ιδιωτικό Τομέα και Δ.Ε.Κ.Ο. Θεσμοθετεί το σύγχρονο δουλεμπόριο με την απελευθέρωση των απολύσεων. Αυξάνει την λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων με την νέα αύξηση του Φ.Π.Α.
Απ΄ την άλλη, καταλύοντας κάθε έννοια δικαίου και ισονομίας, παραχωρεί προκλητικά κίνητρα στο κεφάλαιο (φοροαπαλλαγές, κρατική επιδότηση εργοδοτικών εισφορών και θέσεων εργασίας, κατάργηση οποιουδήποτε κρατικού - νομοθετικού ελέγχου στο όνομα της επιδοτούμενης επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης).
Μειώνουν την αξία της εργασίας, γιατί την θεωρούν «αντικίνητρο» στις επενδύσεις τους.
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι: Η κυβέρνηση σχεδιάζει το αύριο του ελληνικού λαού, απαξιώνοντας την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια… Για το ξεπέρασμα της κρίσης, για τα κέρδη των επιχειρήσεων, για τις ορέξεις των δανειστών και των τραπεζιτών, υποθηκεύει τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας, για πολλές δεκαετίες.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Αυτή η βάρβαρη και ανάλγητη επίθεση στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, πρέπει να σταματήσει, μπορεί να ανατραπεί.
Στις 15 Δεκέμβρη απεργούμε.
Στις 14 Δεκέμβρη συμμετέχουμε στην 3ωρη Παναττική Στάση - 12 με 15 μμ. Κάνουμε την οργή μας, κίνημα ανατροπής.
Απεργούμε και διαδηλώνουμε, ενάντια στο κατάπτυστο μνημόνιο και την αντιλαϊκή επέλαση… Για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. να μη γίνουμε μια ακόμη φορά τα θύματα της «νέας ανάπτυξης» που ετοιμάζει το κεφάλαιο και το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό του.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.