Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Με τη Ντόρα η «αυλή» Σουφλιά...

Μπορεί πολλοί να θεωρούν ότι ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Κυβέρνησης Καραμανλή, Γιώργος Σουφλιάς, έχει... συνταξιοδοτηθεί πολιτικά, τα γεγονότα ωστόσο τους διαψεύδουν.
Η επανεμφάνιση του Θεσσαλού πολιτικού έγινε... δι' αντιπροσώπων, δηλαδή μέσω της παρουσίας στενών συνεργατών του στην ιδρυτική παρουσίαση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, την Κυριακή στο Μπάντμιντον.
Πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρώην υφυπουργός Υγείας των κυβερνήσεων Καραμανλή, Γιώργος Παπαγεωργίου, ο οποίος μάλιστα υπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κάνοντας λόγο για...
 αυστηρώς «προσωπική επιλογή του».
Για εκείνους βέβαια που. παροικούν στην Ιερουσαλήμ, είναι γνωστό ότι κανένας πολιτικός φίλος ή συνεργάτης του Γιώργου Σουφλιά, δεν θα έκανε την οποιαδήποτε κίνηση, χωρίς να έχει την έγκριση ή έστω τη συγκατάβαση του Σαρακατσανού. Όπως άλλωστε ανέφεραν τα ρεπορτάζ εκείνης της εποχής, ο Γιώργος Παπαγεωργίου ενημέρωνε τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά για θέματα του υπουργείου Υγείας, την περίοδο που ήταν υφυπουργός, αγνοώντας ακόμη και τον άμεσο πολιτικό προϊστάμενό του! 
Εκτός από τον κ. Παπαγεωργίου, την Κυριακή στο Μπάντμιντον βρέθηκαν ακόμη ο πρώην βουλευτής Γιώργος Τρυφωνίδης, κουμπάρος και πολιτικός φίλος του Γιώργου Σουφλιά, καθώς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του, κ. Κωτούλας. Δεν ξέρουμε αν και οι δυο προαναφερθέντες μιμήθηκαν τον Γιώργο Παπαγεωργίου, ή και η δική τους παρουσία ήταν «προσωπική επιλογή», τα γεγονότα ωστόσο αποτελούν σαφή ένδειξη της επιστροφής του Γιώργου Σουφλιά στο προσκήνιο.
Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, σημείωναν ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Σουφλιάς θα στηρίξει τη Ντόρα Μπακογιάννη, όπως θα είναι και η τελευταία που. εκείνη θα τον αδειάσει». Θυμίζοντας το Συνέδριο του 1997, όπου ο Γιώργος Σουφλιάς έχασε την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας από τον Κώστα Καραμανλή, με το στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη να έχει δηλώσει ότι τον στηρίζει, αλλά στην κάλπη να μην οδηγείται συντεταγμένα στο ψηφοδέλτιο του Σαρακατσάνου πολιτικού.
Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε και ένα περιστατικό από την πολύ πιο πρόσφατη πολιτική ιστορία: Ο Γιώργος Σουφλιάς και η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν οι δυο υπουργοί που ουσιαστικά έσπρωξαν τον Κώστα Καραμανλή στην απόφαση να προκηρύξει πρώρες εθνικές εκλογές για τις 4 Οκτωβρίου 2009, οι οποίες και οδήγησαν τη Νέα Δημοκρατία σε βαριά ήττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.