Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

1η Δεκέμβρη: Παγκόσμια ημέρα αγώνα κατά του HIV/AIDS

Η Γ.Σ.Ε.Ε. ενώνει τη φωνή και τη δράση της με την κοινωνία των πολιτών στον αγώνα ενάντια στο στιγματισμό και τις διακρίσεις των ατόμων που πάσχουν από HIV/AIDS.
Η ταχύτητα εξάπλωσης της νόσου σε νέα ανησυχητικά αυξημένα επίπεδα επιβάλλει την ανάγκη άμεσης ανάληψης συντονισμένων δράσεων.

Οι χώροι εργασίας αποτελούν κρίσιμο «σημείο μάχης» στον αγώνα κατά του HIV/AIDS, αλλά και κατά των επικίνδυνων και επιστημονικά αβάσιμων αντιλήψεων που απειλούν με κοινωνικό στιγματισμό, περιθωριοποίηση και αποκλεισμό των οροθετικών ατόμων.
Η δράση της Γ.Σ.Ε.Ε. σε εθνικό επίπεδο μέσω της υιοθέτησης κατωτάτων ορίων προστασίας στην Εθνική Γενική ΣΣΕ (πρόσθετη άδεια ενός μήνα, Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 2004-2005) και σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω της αποτελεσματικής συμβολής στην υιοθέτηση διεθνών κανόνων εργασίας (Διεθνής Σύσταση Εργασίας R200/2010 για το HIV/AIDS) αποδεικνύει ότι η συλλογικοποίηση, η συνδικαλιστική δράση και οι ΣΣΕ μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης στους χώρους εργασίας και την ισότιμη προστασία των οροθετικών στο θεμελιώδες δικαίωμα για αξιοπρεπή εργασία.

Ζητάμε από την Πολιτεία να εντατικοποιήσει τη δράση της κατά της νόσου και υπέρ της ισότιμης απόλαυσης από τα οροθετικά άτομα των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων. Η άμεση ενσωμάτωση της Διεθνούς Σύστασης Εργασίας R 200/2010 για το HIV/AIDS είναι κρίσιμη για αυτόν το σκοπό.
Ζητάμε από τους εργοδότες ισότιμη μεταχείριση των οροθετικών εργαζομένων με σεβασμό της προσωπικότητάς τους.
Προωθούμε το μήνυμα ότι η κοινωνική επαφή δεν μεταδίδει τη νόσο, αλλά την αλληλεγγύη, την ευαισθητοποίηση και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.




ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Συνημμένη:
Επιστολή Γ.Σ.Ε.Ε. προς το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης για την ενσωμάτωση της Διεθνούς Σύστασης Εργασίας R 200/2010 για το HIV/AIDS.Για να κατεβάσετε την επιστολή πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.