Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Για πλήρη στοιχειοθέτηση του "λαδώματος" τριών πολιτικών από την Novartis κάνουν λόγο σημερινά δημοσιεύματα

Συνήθως, έχοντας την εμπειρία από το παρελθόν, είμαστε απόλυτα επιφυλακτικοί, όταν διαβάζουμε βαρύγδουπα δημοσιεύματα του τύπου «προμηνύονται εξελίξεις που όμοιές της δεν θα έχει ξαναζήσει η χώρα», όπως γράφει σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Νέα Σελίδα» αναφερόμενη στο σκάνδαλο της Novartis. 
Να θυμίσουμε ότι ανάλογα δημοσιεύματα έχουν παρουσιαστεί εδώ και μήνες χωρίς να υπάρξει καμιά ουσιαστική κατάληξη.

Προφανώς δεν μπορεί να γνωρίζουμε τι παρασκηνιακά παιχνίδια υπάρχουν και σ' αυτό το τεράστιο σκάνδαλο. Πάντως και σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα η στενή συνεργασία των ελληνικών με τις αμερικανικές Αρχές φαίνεται πως έχει οδηγήσει στην πλήρη στοιχειοθέτηση των αδικημάτων που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο.
Καταλυτικός παράγοντας των επικείμενων εξελίξεων είναι ο ίδιος ο πρώην ισχυρός άντρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής η στάση του οποίου άλλαξε άρδην μετά τον εντοπισμό του «αμαρτωλού» λογαριασμού του στην Ελβετία, αναφέρει το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για κατάθεση του Φρουτζή στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών όπως αναφέρει η «Νέα Σελίδα» βρίσκονται 3 πρόσωπα τα οποία δεν κατονομάζονται:

Τα στοιχεία που ισχυροποιούν το νομικό οπλοστάσιο για την άσκηση διώξεων στους τρεις πρώτους πολιτικούς εντοπίστηκαν από την εξονυχιστική ανάλυση αφενός των ελληνικών λογαριασμών και αφετέρου του πλούσιου υλικού που βρέθηκε κατά τις εφόδους σε σπίτια και γραφεία. 
Αρχικά πιστοποιήθηκε ο ρόλος των... παρένθετων προσώπων, μιας γυναίκας κι ενός άνδρα, έκαστος εκ των οποίων ήταν για μεγάλο διάστημα πολύ κοντά σε δύο πρώην υπουργούς Υγείας.
Η γυναίκα, στενή συνεργάτιδα του ενός, αντάλλασσε προσωπικά μηνύματα μαζί του, από την «ακτινογραφία» των οποίων αποδεικνύεται απεριόριστη εμπιστοσύνη μεταξύ τους, με τα στοιχεία να οδηγούν τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι η εν λόγω γυναίκα λειτουργούσε ως ταμίας του υπουργού. Με βάση όλα τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους οι εισαγγελικές Αρχές, πιθανολογείται, μάλιστα, ότι - πλην απροόπτου - με τον συγκεκριμένο πολιτικό θα ανοίξει ο «χορός» των ενταλμάτων σύλληψης
Το δεύτερο πρόσωπο - κλειδί, ο άνδρας, έχει παλιά και στενή προσωπική σχέση με τον άλλο πρώην υπουργό, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, και σε υποθέσεις αγοραπωλησίας ακινήτων, καθώς και σε άλλες ανάλογες δραστηριότητες. Το ξέσπασμα του σκανδάλου όμως ανέδειξε ως «επιπόλαιο και απρόσεκτο» τον στενό συνεργάτη και φίλο, με αποτέλεσμα να έχουν ψυχρανθεί οι σχέσεις των δύο ανδρών. Μάλιστα, στη δικογραφία περιγράφονται συγκεκριμένες στιχομυθίες του τύπου «αν με ‘δώσεις’, θα σε πάρω μαζί μου»…
Σε ό,τι αφορά στο τρίτο πολιτικό πρόσωπο, το οποίο έχει θητεύσει σε ανώτατα αξιώματα, ο πλέον αδύναμος κρίκος φέρεται να είναι στενό συγγενικό του πρόσωπο, οι λογαριασμοί του οποίου επίσης έχουν ανοιχτεί. Σε συνδυασμό δε με τις συνταρακτικές αποκαλύψεις προς τις αμερικανικές Αρχές στις οποίες προέβη συγκεκριμένο «βαθύ λαρύγγι» αναφορικά με το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που εισέπραττε ο συγκεκριμένος πολιτικός, προμηνύονται εξελίξεις που όμοιές της δεν θα έχει ξαναζήσει η χώρα…

Υ.Γ: Και μια "λεπτομέρεια" που αποκάλυψε χτες η εφημερίδα Documento:

Ο Μr Novartis δεν έχει στο βιογραφικό του μόνο αδιόρατο στοιχείο τις στενές σχέσεις με τη ΝΔ και τους ηγέτες της αλλά και γκρίζες πλευρές που θέτουν σοβαρά ερωτήματα και για τον ίδιο και για όσους τον είχαν εντάξει στον κύκλο εμπιστοσύνης τους.

Το 1998, ο Κ. Φρουζής είχε συλληφθεί γιατί επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε 11χρονο κοριτσάκι. Η σύλληψη του άγνωστου τότε Φρουζή είχε απασχολήσει τον Τύπο και είχε σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του, αλλά οι γονείς του παιδιού απέσυραν τη μήνυση στο δικαστήριο όταν, όπως δηλώνει στο Documento το ίδιο το θύμα, δεν ήθελε να ξαναζήσει την τραγική ιστορία. Eτσι δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε ποτέ, παρότι οι αστυνομικές πληροφορίες μιλούσαν και για άλλα παιδιά-θύματα.

Ο κ. Φρουζής λίγα χρόνια αργότερα έγινε παντοδύναμος και κατάφερε να γίνει φίλος του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη, υπέρ του οποίου δραστηριοποιήθηκε ως λομπίστας και πολιτικός υποστηρικτής.

Γράφει το διαβιβαστικό της δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου στις 20 Ιουλίου 1998:

«Οπως κατήγγειλαν στην Υπηρεσία μας τη 19-7-1998 η ανήλικη… και οι γονείς της, ανωτέρω δράστης ημίγυμνος επιβαίνων στο υπ’ αριθμ. ΗΡΙ-5304 ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας NISSAN, αφού πλησίασε την ανήλικη παθούσα που μετέβαινε στην οικία της με το πρόσχημα της υποβολής ερώτησης σχετικά με διεύθυνση Σχολείου περιοχής της, επέδειξε περιοδικό ασέμνου περιεχομένου και ταυτόχρονα τα γεννητικά του όργανα προσβάλλοντας βάναυσα τη γενετήσια αξιοπρέπεια της. Η παθούσα μετά απ’ αυτό τράπηκε σε φυγή αναφέροντας το περιστατικό στους γονείς της.

Τη 19-7-1998 και ώρα 13.00 ο ανωτέρω δράστης εντοπίστηκε από τους οικείους της πλησίον της οικίας της παθούσας οδηγώντας το ανωτέρω αυτοκίνητο και ημίγυμνος, οι οποίοι ενημέρωσαν Αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας που μετέβησαν στο σημείο και οδήγησαν αυτόν στο Κατάστημα της Υπηρεσίας μας, όπου και αναγνωρίσθηκε από την παθούσα. Σε επακολουθείσα έρευνα στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε περιοδικά σεξουαλικού περιεχομένου»

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Φρουζή του Μιχαήλ και της Μαρίας, γεννηθέντα το 1960, δηλαδή πρόκειται για τον Φρουζή της Novartis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.