Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το καραγκιοζλίκι με το "πόθεν έσχες" των εθνοπατέρων και η τελευταία περίπτωση του Νεοδημοκράτη βουλευτή Κ. Καραμανλή.

Αυτό το καραγκιοζλίκι με τις «τρύπες» στο «πόθεν έσχες» πολιτικών το έχουμε δει σε τόσες πολλές επαναλήψεις που καταντάει κουραστικό.
Αυτοί οι υποτιθέμενοι έλεγχοι δεν είναι παρά μια εντελώς προσχηματική διαδικασία, αναποτελεσματική και γίνεται μόνο για να κρατούνται κάποια προσχήματα.

Και απ’ αυτή την άποψη μας εντυπωσιάζει το γεγονός πόσο «ατζαμήδες» είναι κάποιοι εθνοπατέρες που έρχονται αρνητικά στην δημοσιότητα γιατί δεν έχουν την ικανότητα να συμπληρώσουν ένα «πόθεν έσχες» που δεν θα δίνει τροφή για επικριτικά σχόλια.

Και δεν μιλάμε για περιπτώσεις σαν του Γιάννου Παπαντωνίου ο οποίος αντιμετώπισε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος όταν εντοπίστηκε στη λίστα Λαγκάρντ να έχει καταθέσει σε τράπεζα του εξωτερικού 1,3 εκατ. Δολάρια τα οποία δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του και φυσικά όταν η περίπτωση του έφτασε στα δικαστήρια, "ξελάσπωσε" μια χαρά.
Πρόχειρα θυμόμαστε τις περιπτώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος δεν είχε δηλώσει τις 2 off shore εταιρείες του στο πόθεν έσχες, του Γιώργου Σταθάκη που φέρεται να "ξέχασε" να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ, το ψευδές πόθεν έσχες του νεοδημοκράτη πρώην υπουργού Χ. Αθανασίου ο οποίος «παρέλειψε» να δηλώσει την ακίνητη περιουσία του, την περίπτωση Φλαμπουράρη ...

Ολες τις παραπάνω περιπτώσεις που αναφέραμε ήταν "φωτοβολίδες". Δηλαδή όλες "κουκουλώθηκαν" χωρίς να υποστεί κανείς την παραμικρή συνέπεια.

Κάναμε αυτή την εισαγωγή διαβάζοντας την σημερινή είδηση η οποία μας πληροφορεί ότι παραπέμπεται στον εισαγγελέα ο βουλευτής Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, επειδή έκανε "ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, καθώς ο βουλευτής της ΝΔ δεν προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τραπεζικό λογαριασμό 380.000 ευρώ".

Δεν νομίζουν ορισμένοι ότι ήρθε καιρός να τελειώνουμε μ' αυτή την αστειότητα; Αφού και σ' αυτή την περίπτωση όλοι ξέρουμε τι θα συμβεί. Θα κληθεί ο νεοδημοκράτης βουλευτής να δώσει κάποιες "εξηγήσεις" η επιτροπή της βουλής θα μείνει ικανοποιημένη και όλα μέλι γάλα.

Επί της ουσίας τώρα και όσο αφορά το "πόθεν έσχες" των πολιτικάντηδων. Είναι τόσο φαιδρή η διαδικασία που ακολουθείτε ώστε ακόμα και οι αστικές φυλλάδες την ειρωνεύονται.

Να τι έγραφε π/χ το "Εθνος":

Με τον πιο επίσημο τρόπο η Βουλή «ομολόγησε» για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά αυτό που ήταν γνωστό εδώ και δεκαετίες. Οτι ο έλεγχος των «πόθεν έσχες» των 300 βουλευτών είναι διάτρητος και ότι υπάρχει αδυναμία πραγματικού ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών.

Ετσι για ακόμη μία φορά είχαμε δηλώσεις για το «έσχες» χωρίς το «πόθεν», καθώς καθίσταται αδύνατο να διασταυρωθεί αν η απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων δικαιολογείται από τα εισοδήματα του υπόχρεου". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.