Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Οι ύβρεις που εκτοξεύονται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ, αφορούν την κουτάλα.

Γράφει ο mitsos175

 “Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε απαράδεκτο να παρίστανται ηγετικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ορκωμοσία Ερντογάν, χωρίς συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση, σε μια περίοδο που η Τουρκία κρατά φυλακισμένους δύο Έλληνες στρατιωτικούς”. 
Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, στην οποία αναφέρονταν κυρίως η δήλωση, κατηγόρησε τον Τσίπρα για αποτυχία στην εξωτερική πολιτική, διχασμό, καταλήγοντας
“Ας μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας. Όλες οι προσπάθειες που καταβάλλουμε, έχουν ως στόχο την απελευθέρωση των δύο αξιωματικών τώρα και όχι όταν γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης”.

Ντόρα μου, αν περιμένουν μερικοί να ελευθερωθούν οι δυο άσχετοι, όταν γίνει πρωθυπουργός ο Κούλης, τους βλέπω μέσα ισόβια. 

Αλέξη μου. Γιατί είναι κακό να πάει η Ντόρα στην Τουρκία; Κακό είναι που θα γυρίσει. Άλλωστε δεν πήγε εκεί για τους φυλακισμένους στρατιωτικούς, αλλά για τη λίρα.
Διάβασε κάπου, πως ο Ερντογάν μοιράζει λίρες σ' όσους πάνε, όπως έκαναν στα παλιά χρόνια. Βέβαια, λόγω της κακής κατάστασης της οικονομίας της Τουρκίας, αν έδωσε κάτι, θα ήταν τουρκικές λίρες, όχι χρυσές. Εδώ κάπου μπορεί ν' απογοητεύτηκε η παραδόπιστη κόρη, αλλά δε βαριέσαι. “Μάζευε κι ας είν' και ρώγες”. 

Η εξωτερική πολιτική είναι, όπως και η εσωτερική, ίδια μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Είναι η απόλυτη υποταγή στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Τα κόμματα προσπαθούν να δείξουν πως διαφέρουν, όμως τσακώνονται απλά για τη μοιρασιά. Αυτό το κατάλαβαν επιτέλους οι περισσότεροι και τους γυρνάνε την πλάτη. Τους περιμένουμε μάλιστα στη γωνία, να τους εξηγήσουμε, γιατί δεν πρέπει να μας κοροϊδεύουν και να βάζουν τα κουλά τους σε ξένες τσέπες.

Οι ύβρεις που εκτοξεύονται εκατέρωθεν, αφορούν την κουτάλα. Όπως έκαναν παλιότερα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
Θυμόμαστε όλοι τι γίνονταν με τα μπλε και πράσινα καφενεία, τους τραμπουκισμούς, τον πόλεμο ανακοινώσεων κοκ. Μετά τα βρήκαν, αφήνοντας τα αναλώσιμα πιόνια τους, ν' απορούν για το τι έγινε. Αποφάσισαν να μας κλέψουν από κοινού, αφού πρώτα μας χρεοκόπησαν, αυτό έγινε. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί με το ΣΥΡΙΖΑ. Κανένας δεν θα καταδικαστεί για τα εγκλήματα, που έκανε εις βάρος μας, αντίθετα, υπάρχει, όπως φαίνεται, συμφωνία για αμοιβαίο κουκούλωμα στα σκάνδαλα και τις απατεωνιές.

Πίσω στα εξωτερικά: Η Τουρκία είναι υποτελής στις ΗΠΑ, την ελέγχουν απόλυτα. Εμείς είμαστε υπόδουλοι στις ΗΠΑ και την ΕΕ. Θα κάνουμε αυτό που θα μας πουν οι Αμερικάνοι, οποιοσδήποτε κι αν κυβερνά. Νομίζουμε πως έχουμε επιλογή, στην ουσία όμως μας κοροϊδεύουν, αφού το μόνο που κάνουμε ως τώρα στις εκλογές, είναι να διαλέξουμε βασανιστή, επομένως δεν γλιτώνουμε το ξύλο.

Η Τουρκία εφαρμόζει ιμπεριαλιστική πολιτική, όπως κι εμείς. Εμείς όμως, σαν χρεοκοπημένοι, κάνουμε τον καμπόσο σε 'κείνους που μας παίρνει. Αυτό τον καιρό μπορούμε να τα βάλουμε με τη FYROM ή τη Βόρεια Μακεδονία.
Βέβαια ο κόσμος γνωρίζει το ποιόν των πατριδοκάπηλων, ξέρει ότι αυτοί είναι δούλοι σε τοκογλύφους και γελάει με τα καμώματά τους.
Τα εθνικιστικά φιάσκο, που διαδέχονται το ένα το άλλο, κι οι γελοίες δικαιολογίες, για την παταγώδη αποτυχία των συγκεντρώσεων, όπως ο “κακός καιρός” (κατακαλόκαιρα), η “έλλειψη ενημέρωσης” (οι φασίστες δεν ξέρουν να διαβάζουν), “το Μουντιάλ” και άλλα τέτοια απίθανα, μας κάνουν καινούριο συκώτι.

Στην πράξη η πλειοψηφία γνωρίζει πως ο πραγματικός κίνδυνος είναι η άνευ όρων υποταγή στην δικτατορία των αγορών και η συνεχώς αυξανόμενη εκμετάλλευση.
Θυμάται επίσης πως οι νοσταλγοί των ναζί και των χουντικών αποβρασμάτων κατέστρεψαν τη μισή Κύπρο, ακολουθώντας μια επεκτατική και εθνικιστική πολιτική. Γνωρίζουμε ακόμη πως ΧΑ, ΝΔ και οι υπόλοιποι, θέλουν ένα νέο γύρο πλιάτσικου των εισοδημάτων μας.
Τζάμπα λοιπόν τα βαρελότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.