Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τι είπατε; Ηλεκτροδότηση με αέριο; Είστε σίγουροι;

 
https://www.agora-energiewende.de/en/topics/-agothem-/Produkt/produkt/76/Agorameter/
Να σάς θυμίσω μια λεπτομέρεια από την ηλεκτροδότηση στην Γερμανία και το αφήγημα με τις ΑΠΕ.
Η Γερμανία είναι η μόνη χώρα που δεν έχει καταλάβει κραχ, ύφεση, μείωση εκπομπών CO2 κλπ.
Το παραπάνω γράφημα είναι από την... πηγή που αναφέρεται.  Δείχνει ότι η Γερμανία ηλεκτροδοτείται από συμβατικές μονάδες (λιγνίτη, λιθάνθρακα, πυρηνικά και αέριο - με ανοιχτό μπλε-γκρι χρώμα).  Δεν χρησιμοποιεί πολύ αέριο (είναι ακριβό και πιο χρήσιμο για άλλες απ' ευθείας χρήσεις). Επίσης, ΔΕΝ χρησιμοποιεί το αέριο μεταβλητά, δηλαδή άλλες πηγές μεταβάλλονται για να καλύψουν την μεταβλητότητα του φορτίου (ροζ γραμμή). Οι "άλλες" πηγές είναι ο λιθάνθρακας (από ΗΠΑ) και ο εγχώριος λιγνίτης.  Καμιά φορά κόβουν και τα πυρηνικά, όταν χρειάζεται... Αλλά το αέριο, σχετικά σταθερό -- είναι πολύτιμο καύσιμο να το σπαταλάς σε μεταβλητή λειτουργία.

Η διαφορά μεταξύ των συμβατικών πηγών και της ζήτησης είναι:  Η βιομάζα, τα υδροηλεκτρικά, τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά!

Η θαλασσιά γραμμή (στην πάνω εικόνα) που ανεβοκατεβαίνει (και καμιά φορά πέφτει κάτω από το μηδέν) είναι η χοντρική τιμή του ρεύματος. Αν προσέξτε, πέφτει (και κάτω από το μηδέν) όταν έχει πολύ άσπρο η εικόνα, δηλαδή όταν έχει πολλές ΑΠΕ.

Όταν έχει πολλές ΑΠΕ (και όταν η τιμή είναι χαμηλή ή αρνητική) συμβαίνει και κάτι άλλο.  Πολλές "εξαγωγές", σε χαμηλή ή αρνητική τιμή -- πληρώνουν για να "εξάγουν", μαντέψτε τι:  Το πλεονάζον κουτουρού ρεύμα. Ο μόνο τρόπος να έχουν πολλές ΑΠΕ είναι να λειτουργούν μεταβλητά τις συμβατικές μονάδες (ισχύος βάσης!) και να απορρίπτουν περίπου το μισό (60% ή 80% κατά περίπτωση) ρεύμα από ΑΠΕ.


Χάρη σε αυτή την άσκηση οι Γερμανοί:
  • Έχουν, μαζί με τους αιολικούς Δανούς, το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη
  • Δεν έχουν μειώσει καμία εκπομπή CO2 (αφού εξ άλλου, δεν είναι σε ύφεση)
  • Εξάγουν το 70% των μηχανημάτων ΑΠΕ που κατασκευάζουν
  • Απασχολούν 300.000 κόσμο στην κατασκευή και εξαγωγές μηχανημάτων ΑΠΕ
  •  Έχουν μαζέψει όλη την βιομηχανία και όλα τα πλεονάσματα (από εμάς τους υπόλοιπους)
  • _________________________________
    ΥΓ: Έτσι, για πλάκα, προσέθεσα και την εντελώς ελεγχόμενη, κατανεμόμενη και σταθερή "βιομάζα", στις συμβατικές πηγές. Φαίνονται όλα, πλην αιολικών, φωτοβολταϊκών ΚΑΙ υδροηλεκτρικών, που δεν έχουν πολλά.  Η πραγματική συμβολή των "ΑΠΕ" (με τα υ/η) είναι το λευκό κενό μεταξύ της παραγωγής και της κατανάλωσης. Το υπόλοιπο πετιέται. Πληρώνουν για να το απορρίπτουν:


    Φυσικά, όταν οι ΑΠΕτζήδες πλασάρουν ΑΠΕ, μάς δείχνουν άλλη εικόνα:



    Αν θέλετε λεπτομέρειες ή επανάληψη, εδώ. Χαίρομαι που έχετε κάνει top 10 την πιο κουραστική ανάρτηση που έχω γράψει. Με 100% επίσημα στοιχεία.

    Σάς κοροϊδεύουν με δήθεν 30% ηλεκτρισμό "από ΑΠΕ", στην Γερμανία. Που το ΥΠΕΝ και οι ΑΠΕτεώνες μας, μάς το πλασάρουν σαν δήθεν αιολικά και φωτοβολταϊκά...  Δεν νομίζω... 12-13% ...και αν! Και με τι κόστος (και τι όφελος, για αυτούς). Όπως σάς κοροϊδεύουν και με την ηλεκτροδότηση με αέριο... Σε πια χώρα μπρε? Στο Κατάρ? Δεν συμφέρει το αέριο και ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ το αέριο, αλλά αυτό στην επόμενη ανάρτηση.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.