Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«Λευκές περιοχές», χωρίς τηλεοπτική κάλυψη και ΛΑΡΚΟ στο Δ.Σ της ΠΕΔ Στερεάς

Στο Δημοτικό Κατάστημα Αταλάντης, συνεδρίασε χθες, το Διοικητικό της Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, παρουσία κατοίκων της περιοχής.
Κηρύσσοντας την έναρξη της συνεδρίασης,  ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Λουκάς Υπερήφανος αφού ενημέρωσε το Σώμα ότι έως τις 9 Μαρτίου θα βρίσκεται σε διαβούλευση το νομοσχέδιο «Τηλεοπτική κάλυψη στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας μέσω της εξασφάλισης της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης και εθνικής εμβέλειας» επεσήμανε: «Το γεγονός ότι τη στιγμή που βρίσκεται σε διαβούλευση ένα νομοσχέδιο για την κάλυψη των λευκών περιοχών, που ωστόσο αφορά τα εθνικά τηλεοπτικά κανάλια αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διεκδικήσουμε ακόμη πιο σθεναρά την ανεμπόδιστη εκπομπή και των Περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών σε όλο το εύρος των Περιφερειών, στις οποίες ανήκουν».
Η Π.Ε.Δ. έχει προχωρήσει στη συλλογή στοιχείων από όλους τους Δήμους και από μια πρώτη εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης στη Στερεά Ελλάδα, το ποσοστό των περιοχών που δεν έχουν τη δυνατότητα τηλεοπτικής λήψης των εκπομπών των Περιφερειακών καναλιών της Στερεάς Ελλάδας είναι περίπου 48,59%, ενώ ο πληθυσμός που δεν έχει πρόσβαση εκτιμάται σε  59,76%.
Το λόγο έλαβε και ο Δ/ντης του τηλεοπτικού σταθμού Star Κεντρικής Ελλάδας, Γιώργος Σιμόπουλος, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά τα προβλήματα που εντοπίζονται ανά περιοχή τονίζοντας ότι τα περιφερειακά κανάλια προσπαθούν να κάνουν το αυτονόητο, να ενημερώσουν τους πολίτες για τα τοπικά και περιφερειακά θέματα. Ευχαρίστησε δε την Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για τη σημαντική συνδρομή της στην ανάδειξη του θέματος σε περιφερειακό αλλά και εθνικό επίπεδο.
Αφού τοποθετήθηκαν τα Μέλη του ΔΣ και πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος διάλογος αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος με αποδέκτες τον κ. Πρωθυπουργό, τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, τα συλλογικά όργανα των Δήμων και τους βουλευτές της Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό να αναδείξουν το θέμα εντός της Ελληνικής Βουλής.
Εκτός ημερησίας διάταξης τέθηκε από το Δήμαρχο Λοκρών, κ. Λιόλιο το θέμα της αναγκαιότητας διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ.

Όπως είπε, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο τριχοτόμησης της ΛΑΡΚΟ. «Πρόκειται για ξεπούλημα, αφού πρώτα αναλάβει όλα τα χρέη το Ελληνικό Δημόσιο. Θεωρώ ότι θα πρέπει να αναλάβουμε δράση ως αυτοδιοίκηση για να σωθεί το εθνικό αυτό κεφάλαιο, που ονομάζεται ΛΑΡΚΟ και να διατηρήσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της. Είμαι πεπεισμένος ότι ως τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στον ορισμό συνάντησης, στην οποία θα συμμετέχουν οι αρμόδιοι Υπουργοί και εκπρόσωποι της ΛΑΡΚΟ».
Στη συνέχεια ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαλκιδέων και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πρατσόλης αφού ενημέρωσε το Σώμα για τις ενέργειες, που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για την αντίκρουση των καταδικαστικών αποφάσεων περί παράνομων κρατικών ενισχύσεων, διαβεβαίωσε ότι στόχος της είναι να δοθεί μια οριστική λύση στα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η επιχείρηση και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και ο δημόσιος χαρακτήρας της.
Αφού τοποθετήθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος, όπου αποτυπώνεται ο οδικός χάρτης των επόμενων ενεργειών και των κόκκινων γραμμών της αυτοδιοίκησης και το αίτημα άμεσου ορισμού συνάντησης με τους αρμόδιους Υπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.