Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Απεργίες και εργατικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

ΑπεργίεςΣφοδρές αντιδράσεις από τα συνδικαλιστικά όργανα και τους εργαζόμενους έχουν προκαλέσει οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου ιδιαίτερα για τον σφαγιασμό της απεργίας και τους πλειστηριασμούς. Αρκετές Ομοσπονδίες και σωματεία κήρυξαν απεργιακές κινητοποιήσεις και διοργανώνουν συλλαλητήρια το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή  στις 12, που το πολυνομοσχέδιο εισάγεται στη Βουλή, και τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται.

Απεργιακό συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου

Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις του, Σωματεία και Ομοσπονδίες εργαζομένων συγκεντρώνονται στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι. Στις 12 το μεσημέρι καλεί η ΛΑ.Ε στην οδό Κοραή και Πανεπιστημίου, ενώ το ΠΑΜΕ έχει συγκέντρωση την ίδια ώρα στην Ομόνοια.
Επιπλέον, χωρίς μετρό και τρόλεϊ είναι η πρωτεύουσα, καθώς σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση βρίσκεται το Σωματείο των Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) αλλά και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισαν την προκήρυξη 24ωρης απεργίας.
Παράλληλα, δεμένα μένουν τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, ύστερα από απόφαση για 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καλούν τους γιατρούς-μέλη τους να δώσουν το αγωνιστικό «παρών» στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Παρασκευή.

Απεργιακές συγκεντρώσεις και τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα, κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής διοργανώνεται δεύτερος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί απεργιακό συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου στις 18.00, στο Σύνταγμα.
Την ίδια ημέρα, η ΑΔΕΔΥ θα κηρύξει στάση εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 12:30 στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.
Επιπλέον, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, προκήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας (από τις 08.00 έως τις 11.00) για τη Δευτέρα και καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας θα έχουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, καθώς και άλλα σωματεία εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.