Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Και Όμως Υπάρχει Ελλάδα! Το Μήνυμα Και Οι Επιπτώσεις Από Το Χθεσινό Συλλαλητήριο!

makedonia-skopiano-SYLLALHTHRIO-THESSALONIKH01-750x430
Η πέρα από τις προσδοκίες εντυπωσιακή παρουσία των Ελλήνων πολιτών, στο χθεσινό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων, ξεπερνά κατά πολύ τον καβγά γύρω από τα νούμερα και τον όγκο του, και αποδεικνύει ότι παρά την προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας, του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ενός πολιτικού σκηνικού που παραμένει εγκλωβισμένο στην σκόπιμη ισοπέδωση της ιστορίας, της κληρονομιάς και κάθε ηθικής αξίας των εθνών, κρατών, από το σύστημα μιας στρεβλής παγκοσμιοποίησης, υπάρχει ακόμη Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες λίγο πριν το βήμα στην άβυσσο, σπάνε την οκνηρία τους και κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Η χθεσινή δυναμική παρουσία των Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη, υπερβαίνει πολιτικές ιδεολογίες, μικροπολιτικές τακτικές και δείχνει ότι σιωπηρά αλλά σταθερά αρχίζει να διαμορφώνεται ένα ρεύμα επιστροφής στις ρίζες, την ιστορία, την κληρονομιά και τις αξίες της Ελλάδας. Ένα ρεύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο τον πλανήτη και σε κάθε χώρα έχει τα δικά του διακριτά χαρακτηριστικά. Ένα ρεύμα σιωπηρής, μέχρι αυτή τη στιγμή, αγανάκτησης το οποίο αρχίζει να μορφοποιείται και τείνει πολύ σύντομα να καταγράψει πλειοψηφικές τάσεις διεθνώς.
Η πολιτική ηγεσία στην ουσία αισθάνθηκε αμήχανα από τη χθεσινή παρουσία των Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη. Με μια και μοναδική εξαίρεση(που δεν έχει αλλάξει θέση εδώ και δεκαετίες) οι Έλληνες πολιτικοί προσπάθησαν πριν και απέτυχαν, και αντέδρασαν κατόπιν χωρίς να καταλάβουν.
Η ηγεσία της Εκκλησίας, με όλο τον σεβασμό, αλλά είναι όπως δείχνουν τα γεγονότα αποκομμένη από το ποίμνιο, και εάν συνεχίσει σε αυτό το δρόμο θα το απωλέσει σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για το έθνος στιγμή.
Τα μέσα ενημέρωσης, για μια ακόμη φορά αποδείχτηκαν κατώτερα των περιστάσεων αδυνατώντας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιτελέσουν το χρέος τους που είναι η αμερόληπτη παρουσίαση της είδησης με την έκφραση της άποψης να είναι καθόλα θεμιτή, αλλά να ακολουθεί την είδηση.
Το χθεσινό γεγονός ξεπερνά τα στενά όρια της ονομασίας των Σκοπίων και ας προσπαθήσουν κάποιοι να το περιορίσουν, να το μεταφράσουν στρεβλά και να το αγνοήσουν. Αυτό που έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη, δείχνει ότι οι Έλληνες πολίτες κατανοούν, ότι πέρα από τα μνημόνια που έχουν εξουθενώσει την κοινωνία και έχουν οδηγήσει τη χώρα στο να απωλέσει μεγάλο μέρος της εθνικής της κυριαρχίας, ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει η χώρα και το έθνος αρχίζει να αγγίζει τα όρια της ύπαρξης και της επιβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.