Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Tο μέτωπο της συμφοράς

to-metopo-tis-sumforas
Μόνιμη επωδός της κυβέρνησης, κάθε φορά που κάποιος την καταγγέλλει για την πολιτική της αυτά τα δύο χρόνια και κυρίως για την κωλοτούμπα του 2015 είναι: «Και τι θέλατε; Να αφήναμε τον Σόιμπλε να πετύχει το σχέδιό του για την Ελλάδα; Εμείς αποτρέψαμε την έξοδο από το ευρώ και ουσιαστικά βάλαμε φρένο στις επιδιώξεις των Γερμανών που επιθυμούσαν ένα… επιδοτούμενο Grexit».
Είναι η δικαιολογία τους δια πάσαν νόσον καθώς ο εύκολος «εχθρός» Σόιμπλε πάει με όλα σαν την κόκα κόλα.
Αποδεικνύεται, όμως, ότι ήταν πολύ καλύτερο το σχέδιο Σόιμπλε να μας βγάλει από το ευρώ δίνοντάς μας 50 δις ευρώ από το σχέδιο του Βαρουφάκη, που ενέκρινε και ο Τσίπρας, που προέβλεπε παράλληλο νόμισμα, ουσιαστικά έξοδο από το κοινό νόμισμα.

Με απλά λόγια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους πρώτους έξι μήνες είχε στην ατζέντα της το Grexit περισσότερο απ’ ότι ο ίδιος ο Σόιμπλε. Γιατί έκανε πίσω ο Τσίπρας πρέπει να το καταλάβουμε αν το συνδυάσουμε με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ούτε τότε, ούτε τώρα ο Έλληνας πιστεύει ότι θα ζήσει καλύτερα εκτός ευρώ. Το δημοψήφισμα που έγινε μπορεί να έθεσε άμεσα σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, όμως, οι πολίτες δεν έδωσαν τέτοια εντολή. Ακόμη και τώρα έξι στους 10 βλέπουν την Ελλάδα εντός του ευρώ, πολύ αμφιβάλλουμε όμως αν και ο… όλον ΣΥΡΙΖΑ το βλέπει αυτό.
Ή αν καλλιεργεί τεχνηέντως ένα αντιευρωπαϊκό μέτωπο το οποίο θα «εκραγεί» την κατάλληλη στιγμή. Κι αυτό είναι ένα τέταρτο μνημόνιο του χρόνου το φθινόπωρο, είτε από αυτήν είτε από άλλη κυβέρνηση. Αν είναι αυτή δεν αποκλείεται να πάει ξανά σε ένα ψευδεπίγραφο «δημοκρατικό δημοψήφισμα». Αν είναι η ΝΔ στην κυβέρνηση τότε θα κληθεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που δεν της ανήκει, που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και που θα χύσει αίμα όπως ο Σαμαράς για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Και ειδικά τώρα πώς να εφαρμόσεις νέα λιτότητα σε έναν λαό που φτιάχνει εχθρούς και μισεί οτιδήποτε πιστεύει ότι πάει να της κάνει κακό;
Η οργή του ελληνικού λαού αυξάνεται μαζί με την απογοήτευσή του. Και σε λίγους μήνες θα είναι δύσκολη η διαχείριση των συναισθημάτων αυτών που ανάγλυφα αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις. Συμπέρασμα; Δεν είναι το σχέδιο Σόιμπλε που θέλει να μας πετάξει από το ευρώ. Είναι αυτοί που έχουν στήσει αντιευρωπαϊκό μέτωπο και ποντάρουν στη λαϊκή οργή. Ήτοι, πολλοί ακροαριστεροί, πολλοί Συριζαίοι, ορισμένοι βλάκες «δεξιοί» και φυσικά η Χρυσή Αυγή.
Αυτό το μέτωπο της συμφοράς είναι ικανό να κάνει τα πάντα προκειμένου να πείσει ότι η Ελλάδα είναι μια «τελειωμένη» χώρα και πως καλύτερα είναι εκτός ΕΕ. Αγνοεί σκόπιμα ή από ημιμάθεια, βεβαίως, ότι μεγάλο μέρος των κατακτήσεων στη χώρα οφείλεται στην Ευρώπη. Όμως, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Μια ιδιότυπη και αταίριαστη λυκοσυμμαχία που μπορεί να διαλύσει κατακτήσεις δεκαετιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.