Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Παγκόσμιος έρανος για να χρηματοδοτηθεί η Ατζέντα 2030 – Ποια ελληνική πόλη είπε το «ναι»

5043c092c025673c100aac9dc0c02a89_L-620x450
Δεν τους βγαίνουν τα «κουκιά» στον ΟΗΕ και πλέον εξετάζουν άλλες πηγές χρηματοδότησης, υφαρπάζοντας ακόμη και τα λεφτά απευθείας από τις τοπικές κοινωνίες. Η Νέα τάξη πηγαίνει στην κυριολεξία «πόρτα – πόρτα» προκειμένου να βρει…χορηγούς για την Ατζέντα της.
Δυστυχώς μέσα στον χορό μπήκε για τα καλά και η Ελλάδα.
Ας πάρουμε ωστόσο τα πράγματα από την αρχή. Η εκλογή του αντισυστημικού Ντόναλντ Τραμπ στην ηγεσία των ΗΠΑ, προκάλεσε την αποχώρησή τους από την Συμφωνία του Παρισιού, την οποία η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα όχι μόνο είχε υπερψηφίσει, αλλά ήδη άρχιζε να εφαρμόζει.
Σε συνδυασμό με την αποχή της Ρωσίας από κάθε είδους χρηματοδότηση της «παγκόσμιας εκστρατείας για το περιβάλλον», τα Ηνωμένη Έθνη αντιλήφθηκαν το σοβαρότατο πρόβλημα εύρεσης πόρων που υπάρχει.

Η «λυκοφιλία» μεταξύ Ευρώπης , Κίνας και….λοιπών (δημοκρατικών) δυνάμεων δεν ήταν αρκετή για να υλοποιήσει τα σχέδια της Ατζέντας 2030. Για τον λόγο αυτό συστάθηκαν οι λεγόμενες «πράσινες τράπεζες», οι οποίες κάνουν πάταγο σε Ευρώπη, Αυστραλία και ορισμένες Πολιτείες των ΗΠΑ.
Ήδη Καλιφόρνια και Ουάσινγκτον είπαν το μεγάλο «ναι», παρακούοντας την γραμμή του Λευκού Οίκου και προετοιμάζοντας το έδαφος για ειδικές «πράσινες επενδύσεις». Περισσότεροι από 80 δήμαρχοι υπέγραψαν την δέσμευση, την οποία δημοσίευσε ο νεοσυσταθείς Όμιλος Δημάρχων για το Κλίμα. Αυτή η δέσμευση έκτοτε έχει επεκταθεί σε 340 δημάρχους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν 65 εκατομμύρια Αμερικανούς που ζουν σε αυτές τις πόλεις.
«Σε όλο τον κόσμο, η μεγαλύτερη συγκέντρωση δραστηριοτήτων λαμβάνει χώρα μέσα στις μεγάλες πόλεις. Εξάλλου είναι αυτές που έχουν το μεγάλο μερίδιο στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου», επεσήμανε ο Janos Pasztor, διευθυντής της ΜΚΟ Carnegie Geoengineering Governance Climate, που μεταξύ άλλων προωθεί τέτοιες ιδέες.
Πρόσφατα και η Αθήνα άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της στην Ατζέντα 2030, αρχής γενομένης με την υπογραφή σύμβασης για την λεγόμενη «Αστική Ατζέντα της Ε.Ε.», ένα ευρύ πρόγραμμα για την αστική βιώσιμη ανάπτυξη, με τα αντίστοιχα έξοδα φυσικά.
Το αν θα συγκεντρωθούν όλοι οι απαραίτητοι πόροι προκειμένου να παρακάμψουν τις δύο μεγάλες υπερδυνάμεις, αυτό μέχρι στιγμής μένει να το μάθουμε σε λίγο καιρό. 
Υπενθυμίζουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των στόχων της Ατζέντας 2030 θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί μέχρι το 2020. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.