Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τσίπρας: «Όσο πιο συντριπτικό το ΟΧΙ, τόσο πιο ισχυρή η Ελλάδα απέναντι στους πιστωτές»

Τα τελεσίγραφα επιστρέφονται από τους λαούς – Δεν υπάρχει συμφωνία, δεν πληρώνεται το ΔΝΤ
tsipras-ertΣε λεπτομέρειες για το τι συνέβη τις τελευταίες ημέρες στο πλαίσιο της κρίσιμης διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, η ελληνική πλευρά πάλεψε και έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να υπάρξει συμφωνία, ωστόσο οι Ευρωπαίοι είχαν ως στόχο να φθάσουμε στο μνημόνιο.
Αυτό που διεκδικήσαμε τους τελευταίους πέντε μήνες ήταν να παραμείνουμε στο πλαίσιο της ΕΕ με μια προσαρμογή που να εγγυάται περισσότερη δικαιοσύνη, ώστε να μπορέσουμε κάποια στιγμή να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας, είπε και προσέθεσε: δεν νομίζω ότι θέλουν να φύγουμε από το ευρώ, αυτό που θέλουν είναι να σβήσουν την προσδοκία για μια διαφορετική πολιτική στην Ευρώπη, εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι εάν η ελληνική κυβέρνηση κατάφερνε να πάρει κάτι που θα αποτελούσε έξοδο από την κρίση και όχι ταπείνωση και υποταγή, τότε το μήνυμα θα ήταν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. «Αυτό δεν το θέλουν» σημείωσε, λέγοντας ότι απέναντι σε αυτό το τελεσίγραφο δεν μπορεί να απαντήσει ένας άνθρωπος και μια κυβέρνηση, αλλά ένας λαός. Ο Aλ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία τις απειλές. Σημείωσε ότι δεν περιγράφει μία ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, αλλά τόνισε ότι ο ελληνικός λαός θα επιβιώσει.  «Θα επιλέξουμε κυρίαρχα ως λαός ποιο θα είναι το μέλλον μας. Προαπαιτείται ψυχραιμία, νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα» είπε. «Κάποιοι θέλουν να αποτρέψουν από το να αποφασίσει ο λαός» σημείωσε.
Οι τράπεζες θα ανοίξουν μόλις αποκατασταθεί η ρευστότητα από την ΕΚΤ. Η τρίτη ηλικία να μην ανησυχεί, οι συντάξεις θα κοπούν μόνο εάν κάνουμε πίσω και μπει μαχαίρι. Μόνο εάν μας δώσουν μία βιώσιμη συμφωνία, θα πληρώσουμε το ΔΝΤ, αυτοί έχουν το μαχαίρι, αυτό έχουν και το πεπόνι, συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας.
ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
- Οι Έλληνες θα επιβιώσουν και χωρίς πρόγραμμα και θα επιλέξουν κυρίαρχα το μέλλον τους
- Οι δυσκολίες που παρουσιάζονται δεν είναι επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά αυτών που παρουσίασαν το τελεσίγραφο
- Στο τραπέζι παραμένει η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για μια οικονομικά βιώσιμη λύση. Όσο μεγαλύτερο το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, τόσο μεγαλύτερη η δυνατότητα για διαπραγμάτευση.
- Η κυβέρνηση έκανε ότι ήταν δυνατό για να επέλθει συμφωνία, έκανε παραχωρήσεις. Η πρόταση αρχικά είχε γίνει αποδεκτή από τους θεσμούς ως βάση συζήτησης. Τις τελευταίες μέρες οι προτάσεις των δανειστών απέκλιναν ολοένα και περισσότερο από τις δικές μας.
- Το κόστος για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και της διάλυσης της ευρωζώνης είναι τεράστιο. Το σχέδιό τους δεν ήταν να φύγει η Ελλάδα από ευρώ, αλλά να σταματήσει η ελπίδα που σηματοδότησε η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή στην Ευρώπη. Θέλανε να δώσουν μήνυμα στην Ευρώπη.
-Τη λαϊκή εντολή την υπηρέτησε η κυβέρνηση. Επέστρεψε το τελεσίγραφο των δανειστών, τώρα πρέπει να το επιστρέψει και ο λαός.
- Οι προτάσεις Γιούνκερ δεν ήταν προτάσεις ευρωπαϊκού κεκτημένου.
- Τραυματίζουν την ιστορία και το DNA της Ευρώπης.
- Αν το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα είναι το ναι, η κυβέρνηση θα σεβαστεί την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, αλλά δεν είναι «παντός καιρού».
- Το δημοψήφισμα είναι συνέχεια της διαπραγμάτευσης με άλλους όρους.
- Η κυβέρνηση θα κάνει ο,τι περνά από το χέρι της για την επιβίωση του ελληνικού λαού.
- Η Ελλάδα έχει ισχυρή γεωπολιτική θέση.
- Δεν υπάρχει θέμα με συντάξεις και μισθούς. Οι συντάξεις θα κοπούν μόνο αν κάνουμε πίσω.
- Αν αποφασίσουν άρση ασφυξίας και συμφωνηθεί λύση, τότε θα πληρωθούν οι δόσεις. Η Ελλάδα δεν έχει πάρει δόση από Αύγουστο 2014.
- Σεβαστήκαμε τους κανόνες της ευρωζώνης, αλλά δε σεβάστηκαν τη Δημοκρατία και τη Λαϊκή Εντολή.
- Είμαστε η καρδιά της Ευρώπης και της Ιστορίας, και δεν μπορούν να την ξεκόψουν.
- Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει κυβέρνηση που έκανε αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά.
- Η κυβέρνηση έκανε μια σκληρή διαπραγμάτευση, ενώ υλοποίησε και κυβερνητικό έργο πολύ σημαντικό , μέρος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης ψηφίστηκε μέσα στους πρώτους μήνες.
- Με τα πρωτογενή πλεονάσματα Σαμαρά θα είχαμε +8 δις μέτρα. Ο Σαμαράς δραπέτευσε από μια πολιτική που ήξερε ότι οδηγούσε σε αδιέξοδο και προσπάθησε να σχεδιάσει τη λεγόμενη «αριστερή παρένθεση».
- Ανοιχτός στο δημόσιο διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς.
- Απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία οι δανειστές θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν και να προσχωρήσουν στο ρεαλισμό. Η χώρα δεν έχει φύγει από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης. - Βιώσιμη και όχι αδιέξοδη λύση.
- Αν νικήσουμε το φόβο , δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.