Αντιπαράθεση προκάλεσε ο Αδωνις, όταν ταύτισε τους δημόσιους υπαλλήλους με τα νυχτομάγαζα και τον ΣΥΡΙΖΑ με τους νονούς.
Με την πρωτοφανή δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει τους εργαζόμενους, όπως οι προστάτες τα νυχτερινά κέντρα», συνεχίστηκαν για δεύτερη συνεχή ημέρα στη Βουλή οι αντεγκλήσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τους εργαζόμενους που μονιμοποιήθηκαν παράτυπα στο Δημόσιο με βάση το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου και...
μέρος αυτών κινδυνεύει τώρα με απόλυση.
Σημείο αιχμής αποτελεί η περίπτωση 27 εργαζομένων από τον Δήμο Δραπετσώνας, εκ των οποίων αρκετοί με προβλήματα αναπηρίας.
«Κάποιοι άνθρωποι σε συνεργασία με δημάρχους παρανόμησαν. Εμείς θα τους επιδοκιμάσουμε ή θα τους τιμωρήσουμε;» αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Αδ. Γεωργιάδης, μιλώντας ταυτόχρονα για τα προαναφερθέντα περί «προστατών».
Αμεση ήταν η απάντηση του Θοδωρή Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ), λέγοντας ότι ο κ. Γεωργιάδης «δεν έχει πια κανένα όριο», ενώ ξεκαθάρισε ότι «εμείς λέμε κάτω τα χέρια από φτωχούς και ανάπηρους ανθρώπους που βρήκαν να φάνε ένα κομμάτι ψωμί για δέκα χρόνια».
Ο βουλευτής της Ν.Δ. ανταπάντησε με τη φράση ότι «η υποκριτική υπεράσπιση των φτωχών είναι το άκρον άωτον του λαϊκισμού», τονίζοντας ότι «φτωχός ήταν εκείνος που δεν προσλήφθηκε, γιατί τη θέση κατέλαβαν άλλοι και μεταξύ των δύο φτωχών εσείς υπερασπίζεστε αυτόν που παρανόμησε».
Στην κόντρα ενεπλάκη και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ρωτώντας τον κ. Δρίτσα «εάν τα κριτήριά σας θα άλλαζαν αν μιλούσαμε για πλούσιους συμβασιούχους του Δήμου Εκάλης». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμη πως «ο νόμος που ισχύει για τον πλούσιο πρέπει να ισχύει και για τον φτωχό» και πως δεν μπορεί να γίνεται κοινωνική πολιτική με προσλήψεις στο Δημόσιο.
Στον αντίποδα, ενισχύοντας την επιχειρηματολογία από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο βουλευτής και εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος επικαλέστηκε γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του υπουργείου Εσωτερικών που είχε κάνει το 2006 δεκτή ο τότε υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος, η οποία «ωθούσε τους δημάρχους να μονιμοποιούν ακόμη και με ελλιπή προσόντα».
Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος, μιλώντας το βράδυ στους δημοσιογράφους, επισήμανε ότι όσα υποστήριξε ο κ. Μητρόπουλος «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», «δεν υπάρχει καμιά διασταλτική ερμηνεία και σε καμιά περίπτωση η γνωμοδότηση δεν είχε στόχο να καλύψει πλαστά πιστοποιητικά και πλαστές βεβαιώσεις».
Ο δήμαρχος για τους 27
Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, δήλωσε: «Ο κ. υπουργός, εφόσον γνωρίζει από το πόρισμα του ΑΣΕΠ ότι ο κ. Μητρόπουλος είχε πει σε μια υπάλληλο του δήμου προφορικά την άποψή του, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ίδιο το ΑΣΕΠ είχε γνωμοδοτήσει γραπτώς και επισήμως το 2006 ότι αποδέχεται τις προφορικές συμβάσεις και αποδέχεται τη μονιμοποίηση των 27 εργαζομένων. Αν υπάρχουν ευθύνες για τη διαδικασία που οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι πολιτικοί τους εκφραστές στους δήμους πραγματοποιούσαν προσλήψεις, θα το κρίνουν οι πολίτες και τα δικαστήρια. Αυτή τη στιγμή, όμως, διώκονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που ήταν όμηροι και τότε και σήμερα, αλλά και ο δήμος μας που μαζί με τους εργαζόμενους αυτούς θα χάσει 27 ακόμα οργανικές θέσεις».
Χάρης Ιωάννου από efsyn
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.