Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

''TO ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ''...

«Στην Ελλάδα, έπειτα από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όλοι οι υποψήφιοι, χαμένοι ή κερδισμένοι, και όλος ο πολιτικός κόσμος καλωσόρισε τα αποτελέσματα με μεγάλη χαρά»...

«Όλοι είχαν κερδίσει», σχολιάζει ο Δημήτρης Μαχαιρίδης, Έλληνας δημοσιογράφος και διευθυντής σύνταξης του αγγλόφωνου περιοδικούDefensor Pacis.

Σε άρθρο του στη γαλλική Huffington Post, ο κ. Μαχαιρίδης αναφέρει ότι μέσα σε αυτή την ευρωπαϊκή μάχη, ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε πρώτος με ποσοστό επιτυχίας 26,5%, αφήνοντας δεύτερη τη ΝΔ, με ένα ποσοστό 22,7%.
Ωστόσο, όπως αναφέρει, τα αποτελέσματα δεν ήταν τελικά τόσο «λαμπρά» για τον ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, προσθέτοντας ότι η ΝΔ έχασε τέσσερις μονάδες στις εκλογές του 2014, σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, όπως σημειώνει, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί το κόμμα του κέρδισε επτά περιφέρειες στις 13.

«Από την άλλη πλευρά το ΠΑΣΟΚ», σημειώνει ο κ. Μαχαιρίδης, «έπαιξε ένα παιχνίδι με καμουφλάζ πίσω από μια ετερόκλητη πολιτική συμμαχία την οποία αποκάλεσε Ελιά».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις αυτοδιοικητικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ έχασε όλες τις περιφέρειες που κατείχε, εκτός από αυτές της Κρήτης και της Δυτικής Ελλάδας.
«Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ θεώρησε νίκη τις εκλογές στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά με τους τρεις δημάρχους που στήριξε το κόμμα», αναφέρει και προσθέτει πως το ποσοστό 8% που πήρε το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές είναι το πιο «ντροπιαστικό», ωστόσο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, το μετέφρασε ως νίκη.
«Μάλιστα, υπήρξε κάποια στιγμή που οι δημοσκοπήσεις του έδιναν 4%», προστίθεται.
Αφού αναφέρεται στο ΚΚΕ και στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Μαχαιρίδης σημειώνει ότι
το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή ήταν οι πραγματικοί νικητές των εκλογών.
«Το Ποτάμι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές. Κατόρθωσε να εκλέξει δύο ευρωβουλευτές», αναφέρει και προσθέτει πως η Χρυσή Αυγή ανέβηκε στην τρίτη θέση με 9,4% στέλνοντας τρεις ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες.
Πάντως, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, το πραγματικό μήνυμα των εκλογών ήταν ότι οι πολιτικοί αρχηγοί εμφανίστηκαν στις τηλεοπτικές οθόνες το βράδυ των εκλογών, χαρούμενοι και ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα. Ωστόσο, οι ψηφοφόροι είχαν μειωθεί σε σχέση με τις εκλογές του 2012.

«Ελληνικό παράδοξο;», διερωτάται ο Δημήτρης Μαχαιρίδης.

«Όχι», συνεχίζει και προσθέτει: «Απλώς κανείς δεν θέλει να μεταφράσει το μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση. Μήνυμα καθαρό και έξυπνο. Ότι δεν επιθυμούν πλέον να ακούνε υποσχέσεις και λαϊκισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.