Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η εποχή της αβεβαιότητας

Την ώρα που η πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και των Δυτικών βρυχάται στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλαδίτσα μας στενάζει από τα δικά της ασήκωτα βάρη. Μας φαίνεται τόσο μακρινή η Συρία.
Για μας κοντινά είναι οι βάσεις που αναρτώνται σήμερα στα σχολεία. Κι ακόμα οι κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, του ιατρικού κόσμου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των περισσότερων κλάδων, μήπως και περισωθεί κάτι από το εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον που ξέραμε.

Αν ανατρέξουμε στην ειδησεογραφία, το δικό μας πολεμικό κοινωνικό πεδίο δεν υπολείπεται σε αγριότητα του διεθνούς.
Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά ουσιαστικά σήμερα με τις βάσεις, είναι φορτωμένη με πολλή αβεβαιότητα και ανησυχία. Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στα κάγκελα και οργανώνουν κινητοποιήσεις, ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Προς το παρόν φέρονται αποφασισμένοι να τραβήξουν το σκοινί, αφού οι προφορικές διαβεβαιώσεις του Κ. Αρβανιτόπουλου δεν τους πείθουν. Αλλο σημείο τριβής, οι αλλαγές που προβλέπονται στο «νέο Λύκειο». Οι εκπαιδευτικοί διαφωνούν στα περισσότερα σημεία και θεωρούν πρόχειρη και βιαστική την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Και αν ο χώρος της Παιδείας βράζει, εκείνος της Υγείας... ψήνεται. Δεν είναι αμέτοχος ο υπουργός που κάθε μέρα έχει και μια αρνητική εξέλιξη να ξεφουρνίσει στους εργαζομένους στο ΕΣΥ, αλλά και στους πολίτες γενικότερα.
Παραβλέποντας τα τιτιβίσματα και τις τηλεοπτικές αψιμαχίες, ας σταθούμε στο κλείσιμο χρήσιμων νοσοκομείων (π.χ. «Πολυκλινική», «Παναγία»), στο αλαλούμ που γίνεται στις εφημερίες και στις συνεχείς ανατροπές στο χώρο του φαρμάκου, όπου ακόμα και οι ειδικοί προβληματίζονται γι' αυτά που συμβαίνουν.
Οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει. Κάθε μέρα όλο και κάποια επιχείρηση παίρνει το δρόμο για (ξε)πούλημα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η ΛΑΡΚΟ, η ΕΑΒ και η ΕΛΒΟ, αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν, με το προσωπικό τους να ετοιμάζεται για δυναμικές κινητοποιήσεις.
Ολα αυτά όταν τα διεθνή μέσα μεταδίδουν ένα σωρό δυσμενή σχόλια για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Σχόλια που φτάνουν στα όρια της αισχρότητας όσο πλησιάζουν οι γερμανικές εκλογές.
Αλλά και η αλλοπρόσαλλη πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. τα τελευταία 6 χρόνια, καθρεφτίζεται στο πόρισμα της επιτροπής της Βουλής για τους πυρόπληκτους της Ηλείας. Από τα 120 εκατομμύρια που συγκεντρώθηκαν με το γιγάντιο έρανο ανά τον κόσμο, ψίχουλα μόνο έφτασαν στους πυρόπληκτους. Τα λεφτά που προσέφεραν απλόχερα Ελληνες του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού, καθώς και οι απανταχού φιλέλληνες, σπαταλήθηκαν αλλού γι' αλλού. Το ομολόγησε κυνικά και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών.
Μπροστά σ' αυτόν τον αναβρασμό της κοινωνίας, δεν είναι παράξενο που η ελληνική κοινωνία δεν πολυασχολείται με τη φημολογούμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Φρόντισε όμως η ελληνική γραφειοκρατία να μας κάνει να ασχοληθούμε. Στα Χανιά συνελήφθησαν δύο συνάδελφοι του «Σκάι» που έκαναν ρεπορτάζ για ενδεχόμενη χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας. Με τα πολλά αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά θα δικαστούν για κατασκοπία με νόμο του... 1936.
Επειτα απ' όλα αυτά, ποιος προλαβαίνει να ασχοληθεί με τη Συρία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.