Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«ΛΑΡΚΟ» Απεργία χτές και πορεία στην Αθήνα



Απεργία έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ και παράλληλα πραγματοποίησαν συγκέντρωση -κυρίως από το εργοστάσιο που βρίσκεται στη Λάρυμνα- στην Αθήνα ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο που στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε πορεία έως το Μέγαρο Μαξίμου και από εκεί στη Βουλή. Οι όποιες συναντήσεις έγιναν ήταν άκαρπες. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με δικό τους ξεχωριστό μπλοκ οι ταξικές δυνάμεις, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας και η παράταξη «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» που δραστηριοποιείται στο Σωματείο Εργαζομένων της επιχείρησης στη Λάρυμνα. 

Ακόμα το «παρών» έδωσαν ο Σ. Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, και ο Θ. Κοτρώνης, εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μεταλλεργατών. Οι ταξικές δυνάμεις προβάλλουν το πλαίσιο για οργάνωση του αγώνα και συντονισμού της δράσης με εργαζόμενους σε άλλες δημόσιες επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιούνται αλλά και με τους κατοίκους των περιοχών που δραστηριοποιείται η «ΛΑΡΚΟ». Πάλη για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης, σε όποια μορφή και αν προωθηθεί. Να σταματήσει ο τεμαχισμός και η διαδικασία εκκαθάρισης της ΛΑΡΚΟ. Να μη γίνει καμιά περικοπή αποδοχών στους εργαζόμενους. Να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες. Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα συντήρησης, εκσυγχρονισμού και καθετοποίησης της παραγωγής της επιχείρησης, που θα πρέπει να παραμείνει ζωντανή και σε αποκλειστικά δημόσιο έλεγχο, στην προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, αντιμονοπωλιακής βάσης, στο πλαίσιο της ενιαίας διαχείρισης του κοινωνικοποιημένου ορυκτού πλούτου της χώρας.
Στην αντίπερα όχθη στέκονται οι ηγεσίες των ΔΑΚΕ και των δυνάμεων που προέρχονται από την ΠΑΣΚΕ, που αν και δηλώνουν ότι είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση έχουν καταθέσει ένα πλαίσιο θέσεων με το οποίο δίνουν συμβουλές με ποιους όρους θα γίνει καλύτερα η ιδιωτικοποίηση και πλασάρουν ως πλεονέκτημά της ότι έχει λίγο προσωπικό και χαμηλούς μισθούς!
  • Να αποκρούσουν αγωνιστικά τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις της κυβέρνησης στην αμυντική βιομηχανία, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) στη Θεσσαλονίκη, μέσα απο γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες.

  • ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.