Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΛΑΡΚΟ: δεν πουλάμε την ζωή μας!


H προκήρυξη που μοιράστηκε στη χτεσινή (28/8/13) μαζική κάθοδο των εργατών της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα.

Δεν πουλάμε την ΛΑΡΚΟδεν πουλάμε την ζωή μας!

Εργάτες και εργάτριες της ΛΑΡΚΟ

Ο χρόνος τελείωσε, και μαζί του τελείωσαν οι αυταπάτες και οι ψεύτικες υποσχέσεις. Η κυβέρνηση των κανιβάλων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τις εντολές και τις οδηγίες της τρόικας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου μέχρι τις 31-12-2013, σκοπεύει να αρπάξει, να διαλύσει και να ξεπουλήσει την ΛΑΡΚΟ που γνωρίζουμε. Την ΛΑΡΚΟ που εμείς και οι πατεράδες μας, με αίμα,  με δάκρια και με περηφάνια χτίσαμε. Ολόκληρη η τοπική κοινωνία απειλείται με αφανισμό.
 



Άμεσα 12.500 εργαζόμενοι στο δημόσιο μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη θα έχουν (εμμέσως ή αμέσως) απολυθεί και έως το τέλος του 2015 οι απολυμένοι θα είναι 150.000, ενώ σχολεία και νοσοκομεία κλείνουν και κάθε δημόσιο αγαθό και επιχείρηση ξεπουλιέται στα αρπακτικά και τα λαμόγια του κεφαλαίου. Οι συλλογικές συμβάσεις, οι  μισθοί, τα  χαράτσια ,οι φόροι,  η ανεργία, ο  αυταρχισμός και κρατική βία συνθέτουν το σκηνικό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Με δύο εκατομμύρια ανέργους, ανασφάλιστους και χωρίς καμία προοπτική να εργαστούν με αξιοπρέπεια, ολόκληρη η κοινωνία βυθίζεται στην κόλαση.

Εργάτες και εργάτριες της ΛΑΡΚΟ

Ο χρόνος τελείωσε, τα ψεύτικα διλήμματα τελείωσαν. Κάνουν μεγάλο λάθος όλοι αυτοί που νομίζουν ότι ΛΑΡΚΟ είναι μόνο το εργοστάσιο και τα μεταλλεία. Η ΛΑΡΚΟ είναι οι ζωές χιλιάδων εργατών που για δεκαετίες δουλεύουν μέσα στην φωτιά και την σκόνη. Η ΛΑΡΚΟ είναι η ψυχή κάθε εργάτη. Γι αυτό από σήμερα πρέπει να τους δώσουμε μια πρώτη απάντηση, «Κάτω τα χέρια από την ΛΑΡΚΟ, Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας»!
Αυτήν την στιγμή της κρίσιμης μάχης, κάθε εργάτης πρέπει να σκεφθεί και να απαντήσει σε ερωτήματα που η ίδια η ζωή και η εμπειρία των αντιστάσεων και των αγώνων των εργαζομένων της τελευταίας περιόδου έχουν θέσει.
Μπορούμε ποτέ να εμπιστευθούμε τους πολιτευτές τους βουλευτάδες τους δημαρχαίους τους διευθυνταδες και όλο αυτόν τον κρατικοδίαιτο συφερτό που «έμαθε για την ΛΑΡΚΟ και πλάκωσε» χύνοντας κροκοδείλια δάκρια; Όλους αυτούς που συμμετείχαν στο όργιο ρουσφετολογίας και στο μεγάλο φαγοπότι; Αυτούς που έστηναν με το αζημίωτο αποφάσεις προς όφελος των μεγάλων επενδυτικών οίκων ζημιώνοντας την ΛΑΡΚΟ πολλά εκατομμύρια (Hedging);
Μπορούμε να αφήσουμε τον αγώνα στα χέρια του ΔΣ του σωματείου; Ενός σωματείου που για χρόνια τώρα είναι συνδικαλιστικό παράρτημα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , που μέχρι χθες μας έλεγε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και μέχρι αυτήν την στιγμή αρνείται να συγκαλέσει το αυτονόητο, μια συνέλευση για να μιλήσουν οι εργάτες; Το μόνο μέλημα του ήταν πως θα διαχωρίσει τους εργάτες και πως θα τους «θα βολέψει τους ημέτερους». 

Εργάτες και εργάτριες της ΛΑΡΚΟ

Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να σπάσουμε τώρα αμέσως από την λογική της ανάθεσης των προβλημάτων μας στους πολιτικούς που υπηρετούν τους εχθρούς μας, τους γραφειοκράτες συνδικαλιστές και όλο το συρφετό που μεταχειρίζεται κάθε τρόπο για να μας κρατήσει αμέριμνους, απαθείς ή φοβισμένους και προπαντός διασπασμένους ενώ η «σφαγή» έχει αρχίσει. Ο δρόμος είναι να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να πάρουμε την ευθύνη του εαυτού μας, να οργανωθούμε και να παλέψουμε εμείς για τους εαυτούς μας και για την τάξη μας, χωρίς να περιμένουμε κανένα να μας σώσει. Οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ πρέπει να χτίσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και πραγματικής ταξικής ενότητας με όλο το μαχόμενο εργατικό κίνημα, μέσα από πραγματικά δημοκρατικές συζητήσεις σε ανοιχτές ΓΣ, απορρίπτοντας οποιαδήποτε σχέση με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, τους νεκροθάφτες των εργατικών οργανώσεων και σωματείων που χωρίς καμιά ντροπή κάλεσε το ΔΣ του σωματείου.
Όμως για να νικήσουμε χρειάζονται δυνάμεις πέρα από αυτές που έχει μια μόνη επιχείρηση, όσο μεγάλη και αν είναι. Ο αγώνας πρέπει να ανοίξει και να επεκταθεί πρώτα-πρώτα στις βιομηχανίες που πλήττονται άμεσα μαζί με την ΛΑΡΚΟ την ΕΑΒ, ΕΑΣ ΕΛΒΟ και σε κάθε κλάδο πού μπαίνει σε αγώνες. Να ανοίξει στην τοπική κοινωνία. Χωρίς να χαθεί άλλος χρόνος, τώρα πρέπει οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ να δημιουργήσουν επιτροπές αγώνα με τους κατοίκους της περιοχής που πλήττονται είδη από τα μέτρα και η θέση τους επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο από το κλείσιμο του εργοστασίου.
Ανεξάρτητα από την προδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που μας ρίχνει στα δίχτυα της κυβέρνησης με τις σποραδικές και εκτονωτικές 24ωρες, πρέπει να δημιουργήσουν ένα κέντρο που θα συνδέσει πανελλαδικά όλους τους ακηδεμόνευτους αγώνες που μεμονωμένα ξεσπούν στην προοπτική της κήρυξης από τα κάτω της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης. Μόνο με την ανατροπή αυτή θα μπει φρένο στην καταστροφή, ενώ ταυτόχρονα θα σταλεί μήνυμα για το τι θα περιμένει κάθε διάδοχη κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ίδια ή παρόμοια πολιτική.

Εργάτες και εργάτριες της ΛΑΡΚΟ

Η ιστορία έχει επιλέξει  την δική μας γενιά να αντιμετωπίσει την βαρβαρότητα και δεν μας ρωτάει αν είμαστε έτοιμοι. Ο καπιταλισμός μέσα στην μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του σαπίζει καταστρέφοντας τις ζωές μας. Το πολιτικό του σύστημα και οι κυβερνήσεις του σε ολόκληρο τον κόσμο, βυθίζονται στην ανυποληψία και αδυνατούν να δώσουν στρατηγική απάντηση και λύση στην κρίση. Η μόνη απάντηση , η μόνη διέξοδος που μπορεί να υπάρξει μπορεί να έρθει από τους ίδιους τους παραγωγούς του πλούτου. Μόνο η εργατική τάξη παίρνοντας στα χέρια της την εξουσία μπορεί να αναδιοργανώσει ριζικά ολόκληρη την κοινωνία , ανοίγοντας τον δρόμο για να σταματήσει, η εκμετάλλευση , η ταπείνωση και ο εξευτελισμός ανθρώπου από άνθρωπο.


 ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ  ΚΟΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.