Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Αντί επικήδειου στο Ναύαρχο Νίκο Παππά...

Από το "Στοχασμός-Πολιτική"
Καλό ταξίδι στο αιώνιο άγνωστο, αντιχουντικέ Ναύαρχε! Εύχομαι να βρει ανάπαυση η ψυχή σου...
 
της Μαρία Σεφέρου

Αναρωτιέμαι, όμως, Νίκο Παππά, αισθάνθηκες δικαιωμένος για τις πράξεις σου, έστω λίγο πριν φύγεις από τη ζωή; Η δημοκρατία, για την οποία αγωνίστηκες, αποκαταστάθηκε άραγε μετά την πτώση της χούντας στην οποία συνέβαλες κι εσύ; 
Ή μήπως η χούντα των...
συνταγματαρχών αντικαταστάθηκε από τη χούντα των πολιτικών λαμογιών και των τραπεζιτών, οι οποίοι τις δεκαετίες που ακολούθησαν υπέσκαπταν συστηματικά τα θεμέλια του έθνους για να μας ρίξουν στη σημερινή ηθική, κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία; 
Μήπως η πρώτη χούντα ήταν πιο έντιμη και πατριωτική από τη δεύτερη, καθόσον οι πρωταγωνιστές συνταγματάρχες δεν θησαύρισαν εις βάρος του ελληνικού λαού, δεν άφησαν χρέη και ελλείμματα στους Έλληνες, δεν καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα, δεν πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις, δεν φυγάδευσαν δισεκατομμύρια στο εξωτερικό, δεν ξεπούλησαν την πατρίδα στους τοκογλύφους δανειστές, και δεν παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία σε ξένη μπότα;
Είναι αναμενόμενο ότι οι πολιτικάντηδες και οι δημοσιογράφοι θα σε επαινούν ως ευεργέτη τους για την αντιδικτατορική σου αντίσταση, διότι η "δημοκρατική" ασυδοσία που επακολούθησε τους ωφέλησε σφόδρα. Κοινώς θησαύρισαν και δοξάστηκαν ασελγώντας πάνω στους ανεγκέφαλους υπηκόους. Εσύ, όμως, πώς θα νιώσεις όταν ακούσεις υποκριτές, επίορκους και προδότες πολιτικάντηδες να σε εξυμνούν στους επικήδειους που θα εκφωνήσουν, επειδή συνέβαλες για να τους ανοίξει ο δρόμος για το μεγάλο φαγοπότι που επακολούθησε και την εξαθλίωση της Ελλάδας στην οποία πρωταγωνίστησαν;
Άκουσες άραγε, Νίκο Παπά, τα δοξαστικά λόγια στις δηλώσεις πολιτικάντηδων και δημοσιογράφων με αφορμή το θάνατό σου;  Μερικά ακούγονται στο video που θα αναρτήσω στη συνέχεια. Είδες ότι αναφέρθηκαν μόνο στα καλά και συμφέροντα της αντιδικτατορικής σου δράσης αλλά απέφυγαν επιμελώς ν' αναφερθούν στις δύο ανοικτές επιστολές σου όπου τους έκανες δημόσια και αυστηρή κριτική και αντίσταση;
Ή μήπως δεν ακούς τίποτα πια, και γι' αυτό αποκαλούν τους νεκρούς "μακάριους" και "μακαρίτες";
Και μια απορία: Το διάστημα 1971-1972, που διετέλεσες διοικητής της Σχολής Υπαξιωματικών, δεν είχες καταλάβει ότι η χούντα ήταν κακή ώστε να διαχωρίσεις τη θέση σου; Και τι έκανες από το 1967 έως το 1971; Αυτά τα χρόνια δεν τα βρήκα στο βιογραφικό σου. Τυχαίο; Δε νομίζω...
Αυτοί είναι οι υμνητές σου, Ναύαρχε: υποκριτές, ατομιστές και αμετανόητοι! Η συμφορά της Ελλάδας!
Στη συνέχεια παραθέτω τρεις επιστολές του Νίκου Παππά.
Απ' ό,τι φαίνεται, ο Ναύαρχος, τουλάχιστον μέχρι τις 5 Νοεμβρίου του 2011 που έγραψε την επόμενη επιστολή, δεν είχε καταλάβει τίποτα για την εντολοδόχο χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα που μας "κυβερνούσε", οδηγώντας το σκάφος "Ελλάδα" στο γκρεμό.

********

Επιστολή του ναυάρχου Νίκου Παππά, 
για τα περί πραξικοπήματος των Ενόπλων Δυνάμεων 

05 Δεκεμβρίου 2011

«Διαδόσεις περί πραξικοπήματος

Kύριε διευθυντά,

Πιστεύοντας ότι ακόμα και ο μεγαλύτερος φαντασιόπληκτος δεν θα μπορούσε να διανοηθεί το ενδεχόμενο στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Eλλάδα του σήμερα, αδυνατώ να κατανοήσω τους λόγους για τους οποίους η πολιτική ηγεσία επέτρεψε, αν δεν διοχέτευσε, τη διασπορά φημών τόσο για πραξικόπημα όσο και για εμπλοκή της ηγεσίας των E.Δ. σε κυκλώματα εκμετάλλευσης εξοπλιστικών προγραμμάτων. 

Όταν δε οι φήμες συνοδεύονται από την εσπευσμένη αποστρατεία του συνόλου της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας, είναι προφανές ότι ο αντίκτυπος τόσο στις E.Δ. όσο και στην κοινωνία είναι καταλυτικός της αξιοπρέπειας και του ηθικού τους.

Στην Eλλάδα του σήμερα δεν υπάρχουν μηχανισμοί κατάλυσης της Δημοκρατίας ανάλογοι με αυτούς του ’50 και του ’60.  Mηχανισμοί που δεν περιλάμβαναν μόνο στρατιωτικούς αλλά και δικαστικούς, άλλους δημόσιους λειτουργούς και εξωτερικούς "συμβούλους". Tα στελέχη των E.Δ. κατατάσσονται σήμερα με διαφανείς διαδικασίες, γαλουχούνται και σταδιοδρομούν με αρχές και ιδανικά, απόλυτα πιστοί στο δημοκρατικό πολίτευμα. 

Kατά την τεσσαρακονταετή ενεργό μου υπηρεσία στο Π.N. αλλά και κατά την εικοσιπενταετή και πλέον αποστρατεία μου διατηρώ στενές σχέσεις με τους εν ενεργεία συναδέλφους με αμοιβαίο σεβασμό και αγάπη και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ρητά και κατηγορηματικά ότι μόνο κάποιος ο οποίος έχει ανάγκη ειδικού ιατρού θα μπορούσε να τους αποδώσει τέτοια κατηγορία.

Aκόμα και στην απίθανη περίπτωση μιας τέτοιας σκέψης, η εκδήλωση πραξικοπήματος είναι και πρακτικά ανέφικτη αφού η διάταξη των E.Δ. δεν αφήνει περιθώρια επέμβασής τους στα αστικά κέντρα. Kαι όλοι γνωρίζουν ότι μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε όχι μόνο την αυτόματη αποβολή μας από την E.E. αλλά και τη διεθνή απομόνωσή μας. Oι σημερινοί ένστολοι πολίτες διατηρούν νωπές ακόμη τις συνέπειες της επτάχρονης δικτατορίας στα εθνικά μας θέματα και στη διχοτόμηση της Kύπρου, που αποκλείουν οποιαδήποτε παρόμοια σκέψη. Γιατί όμως κυκλοφόρησαν οι φήμες αυτές; Ειλικρινά, δεν ξέρω τι και πώς να απαντήσω.

Eύλογα όμως δημιουργούνται σοβαρές υπόνοιες ότι η αιφνίδια αποπομπή του συνόλου της προηγούμενης άξιας ηγεσίας των E.Δ. οφείλεται σε σθεναρές διαφωνίες της απέναντι σε ψηφοθηρικές επιλογές της πολιτικής ηγεσίας, που είχαν να κάνουν με τη δομή και την εκμετάλλευση καθ’ οιονδήποτε τρόπο της ακίνητης περιουσίας των E.Δ. και με τη ρήση "διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον".

H χώρα μας εν μέσω της οξείας οικονομικής κρίσης και ένεκα αυτής αντιμετωπίζει σοβαρότατους εξωτερικούς κινδύνους, με την εθνική της κυριαρχία να υποσκάπτεται συστηματικά. Tα σημαντικά αυτά προβλήματα επιβάλλουν τη σύμπραξη ηγετών και πολιτών για να βγούμε αλώβητοι από το τέλμα με ενισχυμένη Δημοκρατία και ανέπαφη την εθνική μας κυριαρχία. Oι πολίτες της χώρας, ένστολοι και μη, αυτό απαιτούν. Kαι είναι καιρός να καταλάβουν ορισμένοι ότι ο μικροπολιτικός κομματισμός δεν περνάει πλέον.»

Nαύαρχος Nίκος Παππάς / Π.N.
Eπίτιμος αρχηγός Γενικού Eπιτελείου Nαυτικού
********
«Ναύαρχος Νίκος Παππάς Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ 
Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας 
Τους Προέδρους των Ελληνικών πολιτικών κομμάτων
Τους 300 βουλευτές

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης, Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι των Κομμάτων, Αξιότιμοι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού

Στον θαλασσινό πολιτισμό που βίωσα σε όλη τη διάρκεια των 82 χρόνων μου, το πρώτο αξίωμα που ενστερνιστήκαμε ήταν αυτό του «ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα». Και το υπηρετήσαμε με ήθος και ανιδιοτέλεια στα οποία μας γαλούχησαν άξιοι γονείς και ακαδημαϊκοί και επαγγελματικοί δάσκαλοι.

Η σημερινή κρίση της πατρίδας μας, πέρα από οικονομική, χαρακτηρίζεται και από την κοινωνική αποσύνθεση, κατάσταση που οδηγεί, αν και σφόδρα απεύχομαι, σε τραγικά αδιέξοδα και εθνική καταστροφή. Κύριος παράγοντας στην επικίνδυνη αυτή φάση του ελληνισμού είναι και η διαχείριση της ηγεσίας σε όλα τα επίπεδα. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη ηγετών- ινδαλμάτων, που να δείχνουν στην πράξη ότι συμμερίζονται και συμμετέχουν έμπρακτα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός του οποίου ηγούνται.

Η ασυλία και η ατιμωρησία των ηγητόρων που έπραξαν ιδιοτελώς, η διατήρηση προνομίων, απολαβών και προκλητικών περιουσιών εξοργίζουν τους πολίτες που βλέπουν τις δικές τους να εξαϋλώνονται και υποσκάπτουν την εμπιστοσύνη προς τους ηγέτες οδηγώντας τους μαζικά, ιδίως τους νέους χωρίς μέλλον, προς την αναρχία και την αυτοδικία. 
Είναι καιρός να ενστερνιστείτε κι εσείς το «ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την παραίτησή του από την Προεδρική αποζημίωση ας είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους σας. 

Πάρτε σκληρά μέτρα και για εσάς. Εφαρμόστε άμεσα τη δυνατότητα που σας δίνει το Σύνταγμα ώστε η επόμενη Βουλή να έχει 200 μόνο Βουλευτές. Μειώστε τις υπουργικές και βουλευτικές αποζημιώσεις σας στον μέσο όρο μισθοδοσίας του Δημοσίου. Καταργείστε τις βουλευτικές συντάξεις και θεωρείστε τον βουλευτικό χρόνο αντίστοιχο του επαγγέλματος ενός εκάστου Βουλευτή με τις ανάλογες κρατήσεις για την επαγγελματική και μόνο σύνταξή του.

Περιορίστε τους υπουργούς σε 15. Είναι τραγικός εμπαιγμός να κόβετε τις συντάξεις των πολιτών και να διατηρείτε 4 Υπουργούς Εθνικής Άμυνας!

Περιορίστε τις στρατιές των αυλικών, συμβούλων και φυλάκων σας. Καταργείστε επιτέλους τους Γενικούς Γραμματείς, Διευθυντές και Διοικητές που διορίζονται στις θέσεις αυτές με μόνο κριτήριο την αποτυχία τους να εκλεγούν βουλευτές και διορίστε Μόνιμους Γενικούς Γραμματείς με αξιοκρατικά κριτήρια και ευρεία κοινοβουλευτική στήριξη. Μόνο από αυτά τα μέτρα θα εξοικονομούσατε περισσότερα από τα 300 εκατομμύρια που ψάχνετε ευτελίζοντάς μας στην παγκόσμια κοινότητα.

Τιμωρείστε επιτέλους τους ανάμεσά σας ευρισκόμενους ιδιοτελείς εκμεταλλευτές του δημόσιου χρήματος. Μόνον έτσι έχετε ελπίδα να καταστείτε ηγήτορες που θα εμπνέουν τον θαυμασμό και την αγάπη, κυρίως δε την εμπιστοσύνη των πολιτών που σας ακολουθούν.

Αγάθων έφη: "Ο άρχων τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον, ότι ανθρώπων άρχει, Δεύτερον ότι κατά Νόμον άρχει, και Τρίτον, ότι ουκ αεί άρχει".»

Ναύαρχος Νίκος Παππάς Π.Ν.ε.α.
Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ

**********

3η Επιστολή του Νίκου Παππά (Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012)

«Κύριοι επίδοξοι κυβερνήτες του σκάφους "ΕΛΛΑΣ".

Πέρασαν τρείς μήνες από την δημόσια παραίνεσή μου προς εσάς να δείξετε στην πράξη ότι γνωρίζετε και αποδέχεστε τα χαρακτηριστικά αλλά και τις ευθύνες του "ηγέτη".

Η ταπεινή μου φωνή αποδείχθηκε και αυτή, όπως και άλλων, "… βοώντος εν τη ερήμω." Στους τρείς αυτούς μήνες όμως ο καιρός "φρεσκάρισε" κι άλλο. Το πλοίο κινδυνεύει να υποστεί βαριά αβαρία στο μάτι του Ευρωπαϊκού τυφώνα και εσείς συνεχίζετε να συζητάτε για το ποια πορεία πρέπει να πάρει.

Συνεχίζετε να απολαμβάνετε την προσωπική σας πολυτέλεια και να αναζητείτε την ικανοποίηση της πολιτικής σας ματαιοδοξίας την ώρα που πολίτες των οποίων εσείς θέλετε να ηγηθείτε αναζητούν πολύτιμα φάρμακα για να διατηρηθούν στη ζωή.

Η Ελλάδα πέρασε και δυσκολότερες ακόμα στιγμές στην ιστορία της. Τις ξεπέρασε όταν οι ηγέτες της πρώτοι ξεπέρασαν τον διχασμό που ως κατάρα του γένους μας ταλανίζει και, ενωμένοι οι ίδιοι στο εθνικό συμφέρον, κατάφεραν να διατηρήσουν τη συνοχή της κοινωνίας. 

Με τις ανούσιες αντιπαραθέσεις, τους επικοινωνιακούς εκβιασμούς, τους αδιέξοδους δογματισμούς, την αδράνεια, την αλαζονεία της μικρής ή μεγάλης εξουσίας σας και τις παλινδρομήσεις θέσεων και υποσχέσεων, έχετε πανικοβάλλει την κοινωνία. 

Έχετε συνθλίψει κάθε συνεκτικό της παράγοντα γιατί στον πανικό επικρατεί σύγχυση και το ένστικτο της ατομικής επιβίωσης και όχι αυτό της αλληλεγγύης.

Έμειναν λίγες μέρες από τη νέα εκλογική διαδικασία. Σταματήστε να διαλαλείτε αορίστως το τι θα κάνετε και πέστε στον λαό το πώς θα το κάνετε. Μην εκπέμπετε φρούδες ελπίδες. Δεσμευτείτε για την αποδέσμευσή σας από κάθε διαπλοκή και για τη θέσπιση αυστηρών κανόνων τιμωρίας αυτών που καταχρώνται την εξουσία λυμαινόμενοι τον δημόσιο πλούτο.

Δώστε το παράδειγμα και ξεκινήστε από τον εαυτό σας. Παραιτηθείτε από τώρα των προκλητικών προνομίων, μισθών και συντάξεων, υποσχεθείτε τη μείωση του αριθμού των Βουλευτών αλλά και των Υπουργών, Γραμματέων, παρακοιμώμενων και αργυρώνητων συμβούλων. Εξασφαλίστε πρώτα απ’ όλα την αξιοπρέπεια του κάθε πολίτη στη ζωή και στον θάνατο.

Εξασφαλίστε την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας που με ευθύνη σας διασύρεται παγκοσμίως. Αντιληφθείτε επιτέλους ότι το πλοίο ΕΛΛΑΣ είναι γερό σκαρί. Το πλήρωμά του σκληροτράχηλο και με αντοχή στις κακουχίες που απέδειξε επί αιώνες. 
Αλλά χωρίς μαγκιόρο καπετάνιο δεν ταξιδεύεται στον Ευρωπαϊκό Κυκλώνα…"» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.