Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Χέρι – χέρι (στα φέσια προς τη ΔΕΗ)

Χέρι – χέρι  (στα φέσια προς τη ΔΕΗ)
ΛΑΡΚΟ και ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ

Αν και οι δυο εταιρείες δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταλλουργίας, έχουν μια σημαντικότατη διαφορά, η μια (ΛΑΡΚΟ) ανήκει στο Δημόσιο, η δε δεύτερη (ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ) είναι ιδιωτική επιχείρηση (ανήκει στον Όμιλο Μυτιληναίου). Παρόλα ταύτα, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια πολύ περίεργη ταύτιση στην τακτική τους απέναντι στην ΔΕΗ, -ταύτιση που ξεκίνησε περίπου την ίδια περίοδο που εκφράστηκε ενδιαφέρον από πλευράς Μυτιληναίου για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.



Παραθέτουμε παρακάτω την - προφανή - ταύτιση και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του:
- Η ΛΑΡΚΟ ξεκίνησε να μην πληρώνει τους λογαριασμούς ρεύματος προς τα τέλη του 2008, όπως και η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, έως το καλοκαίρι του 2010, επίσης όπως η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ.
- Το καλοκαίρι του 2010, η ΛΑΡΚΟ έκανε ρύθμιση των χρεών της προς την ΔΕΗ, όπως ελάχιστες ημέρες μετά και η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, με μια όμως σημαντική διαφορά, φυσικά υπέρ της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ. Το χρέος της ΛΑΡΚΟ δεν μειώθηκε κατά την ρύθμιση αυτή ούτε ένα ευρώ, εν αντιθέσει στην περίπτωση της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ είχαμε «κούρεμα» του χρέους κατά 26 εκατομμύρια, ενώ επιπλέον η ΛΑΡΚΟ συμφώνησε να αποπληρώσει το χρέος με κανονικό επιτόκιο, εν αντιθέσει με την «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ» που πέτυχε την αποπληρωμή με ένα χαριστικό επιτόκιο, πολύ κάτω του κόστους της ΔΕΗ.
- Το φθινόπωρο του 2011, η ΛΑΡΚΟ σταμάτησε ξανά να πληρώνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ακριβώς όπως και η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ.
- Όπως ήταν φυσικό κάποια στιγμή, στις αρχές του 2012 η ΔΕΗ αναγκάστηκε να τους στείλει εξώδικο ότι θα τους κόψει το ρεύμα και τότε και πάλι είχαμε όμοια αντίδραση από πλευράς των δυο εταιρειών, με την μορφή καταγγελίας - αίτησης λήψης ειδικών προσωρινών (ασφαλιστικών) μέτρων προς την ΡΑΕ. Στις 16.03.2012 υπέβαλε την αίτηση της στην ΡΑΕ η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ και στις 22.03.2012 η ΛΑΡΚΟ, με «παρεμφερές περιεχόμενο» όπως παρατήρησε και η ίδια η ΔΕΗ.
- Έτσι με αυτά και μ' αυτά, στις 31.12.2012 έφτασαν ΛΑΡΚΟ και ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ να χρωστάνε σχεδόν τα ίδια λεφτά στην ΔΕΗ, ,2 εκατ. € η ΛΑΡΚΟ και ,4 εκατ. € η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ.
Και τώρα κάποιες «περίεργες» συμπτώσεις που βάζουν στην εικόνα και τον κ. Αθανασόπουλο και πιθανόν κάνουν(;) την σχέση τριγωνική.
- Όταν ΛΑΡΚΟ και ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ξεκίνησαν να μην πληρώνουν τους
λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
της ΔΕΗ ήταν ο κ. Αθανασόπουλος.
- Όταν πέρυσι το καλοκαίρι ο κ. Αθανασόπουλος ανέλαβε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, μια από τις πρώτες ενέργειες του ήταν να αντικαταστήσει τον τότε Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΛΑΡΚΟ με τον 73χρονο συνταξιούχο κ. Β. Γριμάνη.
- Από τις πρώτες ενέργειες του κ. Γριβάνη με το που ανέλαβε τα ηνία της ΛΑΡΚΟ ήταν να προσλάβει ως σύμβουλο την -δικηγόρο κ. Τατιάνα Τσιρακοπούλου, η οποία προηγουμένως ήταν υπεύθυνη της νομικής υπηρεσίας της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ.

Γενικά τα έργα και οι ημέρες του κ. Αθανασόπουλου σε σχέση με την ΛΑΡΚΟ είναι παροιμιώδη.

Πρώτα τοποθετήθηκε ο συνταξιούχος κ. Γριβάνης στην θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΛΑΡΚΟ, για να παραιτηθεί εν συνεχεία, επικαλούμενος λόγους υγείας, από την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και να παραμείνει μόνο στην θέση του Προέδρου. Αλήθεια τι λόγοι υγείας είναι αυτοί που του επιτρέπουν να ασκεί μόνο τα χρέη του Προέδρου και για ποιο λόγο, αν όντως υφίστανται λόγοι υγείας, θα πρέπει ένας συνταξιούχος να παραμένει στην θέση του και να συνεχίσει να πληρώνεται από μια δημόσια εταιρεία;
Εν συνεχεία στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τοποθετήθηκε άλλος συνταξιούχος, ο κ. Μπομπής, επίσης φίλος του κ. Αθανασούπουλου από την κοινή τους επαγγελματική πορεία στον τομέα των αυτοκινήτων.http://www.iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.