Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Βενιζέλος: «Τελείωσε το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε»


Βενιζέλος: «Τελείωσε το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε»Τις ριζικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, τονίζοντας παράλληλα τον διαχωρισμό της θέσης του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ παρά την συνεργασία τους στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.


Αναφερόμενος στο μέλλον του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος είπε πως «οι εκλογές αυτές σηματοδότησαν το τέλος του ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε τα τελευταία χρόνια» και πρόσθεσε ότι «όλοι είμαστε έτοιμοι να γράψουμε τη δική μας ιστορία».

«Οι ψηφοφόροι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν εκφράσει με πολλούς τρόπους την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στο Κίνημα. Η ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ είναι υποχρέωσή μας», είπε.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι στο ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνουν ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Παράλληλα, γνωστοποίησε πως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα παρακολουθούν στενά το έργο της κυβέρνησης. «Σε κάθε υπουργείο θα οριστούν δύο με τρία άτομα που θα παρακολουθούν στενά το κυβερνητικό έργο προτρεπτικά, ελεγκτικά και υποστηρικτικά».

Σε ότι αφορά το κόμμα και το Συνέδριο, ανακοίνωσε τη συγκρότηση προσωρινής πολιτικής γραμματείας και οργανωτικής γραμματείας Συνεδρίου χωρίς να αναφέρει στην πρωτολογία του ονόματα.
«Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάζει κάθε δεκαπέντε ημέρες ή κάθε εβδομάδα. Τις επόμενες ημέρες θα εκλεγεί τριμελής γραμματεία της ΚΟ».

Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως ο Γιάννης Μανιάτης προτίθεται να είναι υποψήφιος, «φωτογραφίζοντας» τον για την θέση του γραμματέα.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα ψηφίσουν τις προτάσεις για το προεδρείο της Βουλής με εξαίρεση τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής.

«Στις 6 ή 7 Ιουλίου συγκαλείται η εναρκτήρια Συνδιάσκεψη», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος και προσκάλεσε να μιλήσουν σε αυτήν την ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους και ενδεχομένως άλλες μεμονωμένες προσωπικότητες του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
«Θέλουμε ένα κόμμα αποκεντρωμένο, ανοικτό σε όλους τους πολίτες. Ένα κόμμα που δεν θα είναι παθητικός δέκτης στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης αλλά θα είναι ώριμο και έμπειρο» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Ξεκινάμε με τη μέθοδο της αυτοοργάνωσης και απευθύνω έκκληση στους ψηφοφόρους μας να συγκροτήσουν ομάδες σε όλη τη χώρα».

«Δεν θα αποκλείσουμε κανέναν από αυτή τη προσπάθεια», ξεκαθάρισε ενώ ανακοίνωσε τη δημιουργία διαδικτυακού τόπου για την ανασύσταση του κόμματος.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως το βάρος που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ απομάκρυνε αρκετούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και με το τρόπο η κοινωνία διχάστηκε.

«Η υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ είναι να αναπτύξει πολιτικές που θα φέρουν πίσω τις κοινωνικές δυνάμεις που απομακρύνθηκαν από το κόμμα», συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει πως «το ΠΑΣΟΚ θα ενδώσει σε λαϊκιστικές πολιτικές».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, «άθλο» το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε, τέλος, τους βουλευτές να σταθούν δίπλα του και να καταλάβουν το νέο πλαίσιο που επέβαλε ο λαός με την ψήφο του.

«Mε τη ΝΔ συνεργαζόμαστε αλλά δεν ταυτιζόμαστε»

Νωρίτερα, στην έναρξη της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι δεν συνεδριάζουν στην αίθουσα της Γερουσίας λόγω του μικρού αριθμού των βουλευτών ενώ συνεχάρη τους βουλευτές για την εκλογή τους.

«Μέσα σε ένα εκλογικό σώμα που τάχθηκε υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, η διαφορά αφορούσε το είδος της προεκλογικής συμφωνίας», είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος για να αντιμετωπιστεί η κρίση», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

«Προτείναμε την αναθεώρηση των όρων του Μνημονίου, κρατώντας την Ελλάδα στο ευρώ», πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας πως «με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε αλλά δεν ταυτιζόμαστε πολιτικά και αξιακά».

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο σημερινός πρωθυπουργός, αλλά και οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, θα προστατεύσουν τουλάχιστον ζωτικούς μηχανισμούς του κράτους από τέτοιου είδους πρακτικές».

«Θα πρέπει, άλλωστε, να αντιληφθούν ότι το τελικό κόστος ενός ρουσφετιού, μιας μη αξιοκρατικής τοποθέτησης ή μιας εντελώς αδόκιμης τοποθέτησης θα το πληρώσουν οι ίδιοι. Μπορεί να γίνονται στιγμιαία ευχάριστοι στη στενή κομματική βάση, αλλά ταυτοχρόνως δυσαρεστούν πολύ περισσότερους πολίτες, που πλέον βλέπουν και κρίνουν», είπε.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε την ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης στην οποία θα μπορέσει να συμμετάσχει και η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Δεν υπάρχουν προσωπικά ή κομματικά φέουδα μέσα στο κράτος», τόνισε και ξεκαθάρισε πως εγγυητής της σταθερότητας της χώρας είναι η συνεχής συνεργασία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καιροφυλακτεί
«Ο ελληνικός λαός διαμόρφωσε το εκλογικό αποτέλεσμα ώστε να φανεί πως τάχθηκε υπέρ του ευρώ και της εκλογικής συνεργασίας», τόνισε και αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι «η γραμμή του δεν έγινε δεκτή από το εκλογικό σώμα» και πως «οι απόψεις του αποτελούν τη μειοψηφία».

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για δημαγωγία και λαϊκισμό ενώ ξεκαθάρισε πως στους ψηφοφόρους του κ. Τσίπρα εντάσσονται και όσοι ήθελαν να μείνει η χώρα στο ευρώ και παράλληλα να αλλάξει η πολιτική ηγεσία του τόπου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καιροφυλακτεί να εκμεταλλευτεί την αποτυχία της κυβέρνησης που θα είναι αποτυχία και της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Τέλος, αναφερόμενος στη Δημοκρατική Αριστερά, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε: «Εμείς ευχόμαστε στους φίλους μας στη ΔΗΜΑΡ να αντέξουν το βάρος της συμμετοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.