Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Με νταλίκες καταφθάνουν τα βιογραφικά στη Συγγρού. Ακόμη και οι Πεταλουδίτσες αφήνουν από ένα!





O πολύ καλός Βηματοδότης μας πληροφορεί ότι στη Συγγρού καταφθάνουν τα βιογραφικά με νταλίκες. Aκόμη και οι πεταλουδίτσες της νύχτας  που εργάζονται στην ιστορική λεωφόρο αφήνουν στους σεκιουριτάδες το βιογραφικό τους, μπας και υπάρξει κάποια κενή θέση για προσοντούχα κορίτσια που έρχονται από μακριά και πάνε ακόμη πιο μακριά. Ήταν σύνηθες όταν αναλαμβάνει μια νέα κυβέρνηση να τοποθετεί τους «δικούς» της σε περίπου 1000 θέσεις κλειδιά του ευρυτέρου δημοσίου τομέα. Βέβαια αυτή η τακτική μας έφερε ως εδώ. Στο χείλος του γκρεμού. Ελπίζουμε στο κοντινό μέλλον να πάψουν να υπάρχουν οι «δικοί» μας, αλλά οι ικανοί και οι ενάρετοι. Γράφει λοιπόν ο Βηματοδότης>

«Βούλιαξε» το τελευταίο διάστημα η Συγγρού από τα βιογραφικά σημειώματα αποτυχόντων βουλευτών, παλαιών βουλευτών, στελεχών και φίλων της ΝΔ για μια διορισμένη αναβαθμισμένη θέση στο δημόσιο. Πρώτη σε προτιμήσεις η διοίκηση του ΟΠΑΠ, ακολουθεί η διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και εν συνεχεία η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Σε δεύτερη μοίρα πέρασαν οι διοικήσεις: μίας κρατικής τράπεζας, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, οργανισμών, οι γενικοί ή ειδικοί γραμματείς υπουργείων, και τέλος οι γραμματείς των υπουργών. Εκεί που γίνεται το έλα να δεις από βιογραφικά είναι στους συμβούλους των υπουργών, αφού ο κανονισμός δεν άλλαξε και κάθε υπουργός δικαιούται να προσλαμβάνει και συμβούλους.
Το γνωστό «φύγε εσύ έλα εσύ» γίνεται σιγά- σιγά πράξη, προτού ακόμα ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του. Μαθαίνω μάλιστα ότι λειτουργεί στη Συγγρού ένα ιδιότυπο open.gov για τις τοποθετήσεις (διάβαζε διορισμούς) ανάλογα με ποιος έχει τον πρώτο λόγο στις τοποθετήσεις. Καμιά φορά ωστόσο προκαλεί και εσωκομματική ένταση. Τα βιογραφικά πάντως υποψηφίων πέρασαν και στα βουλευτικά γραφεία. Ο κ. Αδ. Γεωργιάδης, είπε σε συνεργάτη μου, ότι το πολιτικό του γραφείο γέμισε από βιογραφικά για θέσεις διοικητών νοσοκομείων, γραμματέων κτλ.
Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα πρέπει να περιμένουμε, όπως είπε ο κ. Χρ. Λαζαρίδης, μίας μικρής έκτασης αποκρατικοποίηση και εντός του καλοκαιριού μίας μεγάλης, εάν βεβαίως όλα θα πάνε καλά. Για τη μικρή δεν έμαθα ακόμα, αλλά για τη μεγάλη θα είναι ο ΟΣΕ. Σας ενημερώνω ότι πέραν των Γάλλων που δείχνουν διαχρονικά ενδιαφέρον, εμφανίστηκαν τελευταίως και οι Ρώσοι με αξιόπιστες, όπως μου είπαν, προτάσεις. Το ταξίδι που έκανε, τον χειμώνα ο κ. Αντ. Σαμαράς στη Μόσχα, φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.