Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το ιπποφαές γίνεται το «Μήλο των Εσπερίδων» για τους νέους αγρότες




Γνωρίζετε τι είναι το ιπποφαές; Κι όμως η καλλιέργειά του μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά προσοδοφόρα αν κάνετε τα κατάλληλα βήματα...

Το ιπποφαές είναι ένα από τα αρχαιότερα φυτά στη γη που συγκαταλέγεται στην κατηγορία των «υπερτροφών» (super foods), όπως είναι η σπιρουλίνα, η αλόη, η γύρη και το τζίνσενγκ, διαθέτοντας 30 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι.

Με το κόστος εγκατάστασης να ανέρχεται σε 800 ευρώ ανά στρέμμα, η μέση στρεμματική απόδοση μετά τα δύο πρώτα χρόνια μπορεί να φτάσει υπό προϋποθέσεις τον 1 τόνο, αποφέροντας έσοδα της τάξης των 1.700 ευρώ ανά στρέμμα..

Με ελάχιστες απαιτήσεις καλλιεργητικής φροντίδας,
το ιπποφαές είναι είδος που προσαρμόζεται πολύ καλά στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες ξηρασίας και παγετού, ενώ μπορεί να φυτευτεί και σε άγονα εδάφη.

Μοναδικό μειονέκτημα για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει μια τέτοια καλλιέργεια είναι το έλλειμμα σήμερα στον τομέα της μεταποίησης του συγκεκριμένου προϊόντος. Ωστόσο αυτό οδηγεί στη σύσταση ομάδων μεταξύ των παραγωγών που μπορεί να ανεβάσει την επιχείρησή σας ένα σκαλί πιο ψηλά, καθώς αν δημιουργήσετε μεταποιητική επιχείρηση υπάρχει δυνατότητα και επιδότησης μέσω προγραμμάτων, όπως το Leader και ο Αναπτυξιακός νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.