Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΟΙΜΠΛΕ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

Σε μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωση προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schäuble σε συνέντευξη του στην Wall Street Journal. Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη μπορεί να αρνηθεί να διαθέσει νέα κεφάλαια προς την Ελλάδα, οδηγώντας την Αθήνα σε χρεοκοπία...

 εκτός αν η χώρα πείσει ότι θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις.

"Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει", δηλώνει ο γερμανός υπουργός όταν ερωτάται από την εφημερίδα αν η ευρωζώνη θα εγκρίνει τη βοήθεια που πιθανά θα ξεπεράσει τα 130 δισ. ευρώ.

"Η Ευρώπη είναι έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα με ένα νέο πακέτο βοήθειας", αναφέρει αλλά προειδοποιεί: "Εκτος εάν η Ελλάδα εφαρμόσει τις αναγκαίες αποφάσεις και όχι απλά τις εξαγγείλει... δεν υπάρχει ποσό ικανό να λύσει το πρόβλημα."

Η τοποθέτηση Schäuble έρχεται λίγες ώρες μετά την απαίτηση της Γερμανίας να μπει επίτροπος στην Ελλάδα, ο οποίος θα ελέγχει τον προϋπολογισμό και θα έχει δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις. Μια πρόταση, η οποία προκάλεσε έντονη αντίδραση από την Ελληνική πλευρά αλλά και από κύκλους της Ε.Ε. «Ισως εμείς και οι εταίροι μας θα πρέπει να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε την Ελλάδα στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει, ακόμα ποιο στενά», ήταν το σχόλιο του.

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών απέφυγε να πάρει σαφή θέση για το εάν η ΕΚΤ θα πρέπει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα μείωσης του ελληνικού χρέους (PSI). «Πρέπει να δούμε πως θα είναι το συνολικό πακέτο», ανέφερε και η EKT, η οποία είναι ανεξάρτητη, να πάρει τις αποφάσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.