Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Μοντέλο... Λετονίας ετοιμάζουν για την Ελλάδα...

Μετά από 18 μήνες πειραματισμών, οι οποίοι αποδείχθηκαν άστοχοι και άκαρποι Ευρωπαίοι και ΔΝΤ φαίνεται να καταλήγουν στη θεραπεία της Ελλάδα αλά λετονικά.
Μοντέλο Λετονίας έχουν κατά νου να εφαρμόσουν οι... Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας, σε συνδυασμό με τα στελέχη του ΔΝΤ, θεωρώντας πως οποιοδήποτε άλλο μοντέλο, μάλλον, δεν έχει και πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται να καταλήγουν, μετά από 18 μήνες πειραματισμών, οι οποίοι, στην ουσία, αποδείχθηκαν άστοχοι και άκαρποι.

Τι προβλέπει το «λετονικό μοντέλο»;
Μεγάλη μείωση αποδοχών στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα (δηλαδή, εσωτερική υποτίμηση έως εκεί που δεν παίρνει άλλο), με απώτερο στόχο να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η κατανάλωση, η χώρα να περάσει από ένα μεγάλο σοκ το οποίο θα διαρκέσει για ένα κάποιο χρονικό διάστημα, εν είδει κάθαρσης, πριν αρχίσει και πάλι να παίρνει την πάνω βόλτα.

Άλλο μέσο βοήθειας για την Ελλάδα, όπως θεωρούν τουλάχιστον, αυτή τη στιγμή δεν έχουν. Συμφωνούν και αυτοί πως ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα στέφθηκε από σχεδόν απόλυτη αποτυχία και γι αυτό χρειάζεται μια ολική επαναφορά, αφού προηγουμένως η χώρα πιάσει πάτο. Ήδη το σχέδιο έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται αν κρίνει κανείς από τα μέτρα που ετοιμάζονται να ανακοινωθούν..
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.