Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η Αριάνα Χάφινγκτον κατακρίνει τη λανθασμένη συνταγή της ευρωζώνης

«Τα μέτρα λιτότητας στην ευρωζώνη έκαναν τα πράγματα χειρότερα» τόνισε σε συνέντευξή της στο Al Jazeera η ελληνοαμερικανίδα συνιδρύτρια της Huffington Post, Aριάνα Χάφινγκτον, δηλώνοντας παράλληλα, «κουρασμένη» από τον παραδοσιακό ιδεολογικό διαχωρισμό της Αριστεράς και της Δεξιάς στις ΗΠΑ.  

Για τη λιτότητα στην ζώνη του ευρώ, η κυρία Χάφινγκτον τόνισε ότι υπάρχει λάθος προσέγγιση ακόμα και για τον τρόπο εξόδου από την κρίση χρέους. «Δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση χρέους χωρίς ανάπτυξη. Τα μέτρα λιτότητας στις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου, έχουν κάνει τα πράγματα χειρότερα. Βλέπουμε σπατάλη πόρων, ιδιαίτέρως ανθρωπίνων, εκτός από την κοινωνική αναταραχή» είπε μεταξύ άλλων.   


«Δεν βλέπω την αμερικανική πολιτική σαν ένα παιχνίδι Αριστεράς-Δεξιάς. Πιστεύω ότι στην πραγματικότητα ότι συνεχίζουμε να το βλέπουμε από αυτή την οπτική περιορίζοντας τις επιλογές για τον αμερικανικό λαό. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους όρους, θέτουμε στο περιθώριο την ύπαρξη πραγματικών προβλημάτων» είπε για το πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ.   

«Η οικογένειά μου όπως και πολλές άλλες έχουν συγγενείς και φίλους που μετανάστευσαν στις ΗΠΑ σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Αυτός ήταν ο όρος που είχε συνδεθεί με την Αμερική. Και τώρα υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι που είναι σε χειρότερη κατάσταση απ' ότι ήταν οι γονείς τους στην ίδια ηλικία. Και υπάρχουν πάνω από 20 εκατομμύρια Αμερικανοί που είναι άνεργοι ή υποαπασχολούνται» τόνισε στην εκπομπή Talk to Al Jazeera, από την Ντόχα του Κατάρ.  

H γεννημένη στην Ελλάδα Aριάνα Χάφινγκτον εξηγεί ότι «αυτό που συνέβη ήταν η διάβρωση του Αμερικανικού Ονείρου. Έχει γίνει δυσκολότερο να παίζεις πραγματικά σύμφωνα με τους κανόνες, να τα πηγαίνεις καλά και να περιμένεις από τα παιδιά σου να τα πάνε ακόμα καλύτερα».  

«Η διάσωση της Wall Street δημιούργησε μεγάλη δυσαρέσκεια, απογοήτευση και δυσπιστία για τους θεσμούς μας. Είτε μέσω του κινήματος Occupy Wall Street, είτε μέσω του Κινήματος του Τσαγιού οι πολίτες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους. Υπάρχει η αίσθηση ότι έχουμε ιδιωτικοποιήσει τα κέρδη και έχουμε κοινωνικοποιήσει τις απώλειες. Και αυτό είναι επικίνδυνο» είπε.   

Η διάσημη Ελληνοαμερικανίδα πρόσθεσε ότι «οι πατέρες του καπιταλισμού ήξεραν ότι η ιδεολογία του όφειλε να έχει ηθικό υπόβαθρο εάν επρόκειτο να επικρατήσει. Είμαι υπέρ του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά όχι με τον τρόπο που εφαρμόζεται».  

Για την Αραβική Άνοιξη είπε ότι έγιναν δραματικές αλλαγές μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που κανείς δεν φανταζόταν.
Σε αυτό έπαιξαν ρόλο και οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αφού επιτάχυναν αλλαγές που σε άλλες εποχές ίσως χρειάζονταν χρόνια για να συμβούν.   

Υπενθυμίζεται ότι η Aριάνα Χάφινγκτον, η οποία ήταν υποψήφια για τη θέση του κυβερνήτη στην Καλιφόρνια το 2003, ίδρυσε την ίδια χρονιά την ιστοσελίδα Huffington Post και δύο χρόνια αργότερα την πούλησε στην America Online του αυστραλού βαρώνου των media Ρούπερτ Μέρντοκ, έναντι 300 εκατ. δολαρίων.  

Η ιστοσελίδα της συγκεντρώνει περίπου το 2% της παγκόσμιας διαδικτυακής κίνησης, ενώ τώρα κάνει ευρωπαϊκά βήματα. Ήδη υπάρχει βρετανική έκδοση, πριν από μερικές μέρες εγκαινιάστηκε η γαλλική έκδοση, η «Le Huffington Post», υπάρχουν σχέδια για «L'Huffington Post» στην Ιταλία. Η ελληνοαμερικανίδα επιχειρηματίας, μάλιστα, προανήγγειλε και έκδοση της ιστοσελίδας και στην Ελλάδα.




Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.