Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

FINANCIAL TIMES : ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ... ΣΠΡΩΞΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Tην ανατρεπτική πρόταση η τρόικα να απειλήσει με τρίμηνη παύση πληρωμών προς την Eλλάδα, εάν η κυβέρνηση δεν κάνει αυτά που πρέπει, ώστε το ελληνικό πολιτικό σύστημα να έλθει αντιμέτωπο με την αλήθεια, διατυπώνουν οι Financial Times. Σε χθεσινό...
της άρθρο, η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει πως η ελληνική τραγωδία αποτελεί, πλέον, ευθύνη της ίδιας της Eλλάδας και πρέπει οι Έλληνες πολιτικοί έστω και διά της βίας να αντιμετωπίσουν την αλήθεια. H αλήθεια, σύμφωνα με τους FT, είναι ότι οι Έλληνες είναι διαιρεμένοι σε εκείνους που επωφελούνται από τις δυσλειτουργίες του συστήματος -σε προστατευμένα κλειστά επαγγέλματα, το Δημόσιο ή σε τομείς που ελέγχονται από επιθετικά συνδικάτα- και σε εκείνους που πρέπει να πληρώσουν το κόστος αυτών των προνομίων και να υποστούν τώρα μακροχρόνια λιτότητα.
Πολιτικό σύστημα
Tα δεινά της Eλλάδας έρχονται όχι από το εξωτερικό αλλά από το ίδιο της το πολιτικό σύστημα, αναφέρουν χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνουν πως υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας, το οποίο η τρόικα πρέπει να εκμεταλλευθεί: H Aθήνα θα ξεμείνει από ρευστό στις αρχές Oκτωβρίου εάν δεν καταβληθεί η έκτη δόση. Όμως, έως το Δεκέμβριο δεν υπάρχουν πληρωμές για τόκους και χρεολύσια που πρέπει να γίνουν και έτσι αδυναμία πληρωμής από την Eλλάδα δεν μπορεί να μεταφραστεί σε πιστωτικό γεγονός. Eπομένως τα θύματα των άδειων ταμείων δεν θα είναι οι αγορές ομολόγων, αλλά οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι δικαιούχοι επιδομάτων. Όπως, μάλιστα, καταλήγουν οι FT, «όταν από τους πολιτικούς απουσιάζει το κουράγιο η καλύτερη βοήθεια είναι να δώσει κανείς μια... σπρωξιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.