Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η απαξίωση του δικαίου ,Κοινοβουλευτισμός...




Η απαξίωση του δικαίου ,Κοινοβουλευτισμός...


Η περίοδος που διανύουμε είναι η πιο επώδυνη οικονομικά για τους εργαζόμενους. Τα νοικοκυριά γονατίζουν, η ανεργία καλπάζει, η καταστολή και ο εκφοβισμός ανεβάζουν στροφές. Η μεγάλη πρόκληση είναι πως ενώ το κράτος προσπαθεί να φορολογήσει ακόμη και το οξυγόνο, προβαίνει σε κινήσεις που δικαιολογημένα προκαλούν το λαϊκό αίσθημα. Οι λόγοι είναι δύο: Οι περισσότεροι οφειλέτες του Δημοσίου είναι το ίδιο το Δημόσιο και τα παράσιτά του. Ο άλλος λόγος είναι πως θέλουν να φορολογήσουν εταιρείες φαντάσματα όπως η Τράπεζα Κρήτης, το Μινιόν, η Ασπίς Πρόνοια και η Πειραϊκή Πατραϊκή. 

Εταιρείες που έχουν πτωχεύσει και που έχουν εξαφανιστεί. Επίσης, ο ΟΣΕ, η Ολυμπιακή (πριν γίνει ιδιωτική ουσιαστικά) και οι Δήμοι, δηλαδή δορυφόροι του κράτους. Κάποιος μας κοροϊδεύει και μάλιστα δεν το κάνει και καλά. Θέλουν να μας πείσουν δηλαδή, πως θα βρεθεί τρόπος να εισπραχθούν χρήματα από…αόρατους οφειλέτες. Βέβαια για να μην είμαστε άδικοι, ας βάλουμε μέσα στο παιχνίδι και τις διεφθαρμένες εφορίες. Ξέρετε, εικονικά τιμολόγια, μηδέν έλεγχος, παίρνουμε και την μιζούλα μας και το σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί. 

Όπως γράφει και ο Κ. Βαξεβάνης:

Ανάμεσα στους οφειλέτες είναι και η EXPRESS SERVICE. Το σημειώνω γιατί οι λογαριασμοί του ιδιοκτήτη της εταιρείας Ραπτόπουλου είχαν δεσμευτεί αλλά ξεμπλόκαραν περιέργως από τον τότε υπουργό Οικονομικών, Παπακωνσταντίνου με το επιχείρημα πως το κράτος του χρωστάει ΦΠΑ. Τώρα λοιπόν το ίδιο του υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται πως η εταιρεία χρωστάει 19 εκατομμύρια στις ΔΟΥ. Η ρύθμιση που έγινε υπέρ του Ραπτόπουλου είναι σκανδαλώδης και τα περί ΦΠΑ ψέματα.

Συμμέτοχοι σ’ αυτό το πανηγύρι είναι και διάφορες ποδοσφαιρικές ομάδες.Χρόνια τώρα γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι παράγοντες δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο γιατί αγαπούν τον αθλητισμό, αλλά το χρησιμοποιούν ως βιτρίνα για ξέπλυμα χρήματος, εμφανίζοντας πλαστά έξοδα. Βέβαια το κράτος τους ρύθμιζε πολλάκις τα χρέη. Τα πρόβατα-οπαδοί αντιδρούν και καίνε πόλεις αν εφαρμοστεί ο νόμος στην ομάδα τους. Η ανοησία δεν έχει όρια. Ένας λαός που αγωνιά περισσότερο για τις ομάδες και τα πολύχρωμα σώβρακα, παρά για τον τρόπο που διεξάγονται πχ τα πρωταθλήματα. Αυτή είναι όμως άλλη κουβέντα.

Το θέμα είναι πως η κυβέρνηση είναι τόσο προβλέψιμη και τραγική επικοινωνιακά που νομίζει πως απευθύνεται σε τελείως ηλίθιους. Επίσης, ποτέ δεν έχει δημιουργηθεί μια αντίστοιχη λίστα που να αποκαλύπτει διαπλοκή εργολάβων\ιδιοκτητών ΜΜΕ\μεγαλοεπιχειρηματιών με υπουργούς, βουλευτές και αξιωματούχους. Η αγαστή συνεργασία κυβερνήσεων με το προαναφερθέν τρίπτυχο, δημιουργεί τις προϋποθέσεις ο ένας να καλύπτει τον άλλον. Το κράτος συντηρεί τον εαυτό του και ψάχνει πάντα για συμμάχους που θα το βοηθήσουν με αντάλλαγμα “διευκολύνσεις”.

Οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί -που μας έχουν ζαλίσει- τι έκαναν τόσα χρόνια; Πότε θα διερευνηθεί σε βάθος ποιοι πραγματικά δεν έλεγχαν σωστά ως όφειλαν; Δεν θέλω άλλες εκφράσεις του ύφους “θα χυθεί άπλετο φως”, θα μπει το μαχαίρι στο κόκαλο” και λοιπές σαχλαμάρες. Όποτε τις ακούω ξέρω ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Όταν ένας πολίτης χρωστάει λογαριασμούς της ΔΕΗ για κάποιο διάστημα ελαφρά τη καρδία του κόβουν το ρεύμα. Αν κάποιος…ψιλικατζής έχει οφειλές διώκεται γιατί είμαστε κράτος με αρχές. Αν μια επιχείρηση τύπου σαν κι αυτές της λίστας που έδωσε στο φως η κυβέρνηση, χρωστάει και έχει κάνει ουκ ολίγες ατασθαλίες, συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς να τιμωρηθεί κανείς. Μόνο ο Κοσκωτάς κατάφερε και μπήκε φυλακή.

Ακόμη παρατείνοντας την αδικία η ελληνική (σε εντεταλμένη υπηρεσία) κυβέρνηση, έφερε και το τέλος ιδιοκτησίας. Δηλαδή όσοι έχουν ένα απλό σπίτι για να μένουν, πληρώνουν. Αυτοί που ζουν σε ενοίκιο; Επίσης είναι αστείο αυτό που ζήτησε ο Βενιζέλος να προσφέρουν όλοι οι αιρετοί έναν μισθό. Κι αυτό γιατί ο μεροκαματιάρης με παιδιά που χάνει μισθό θα του στοιχίσει, αντιθέτως ο κάθε Βενιζέλος απλά θα φάει έναν αστακό λιγότερο. Και μάλιστα θα καυχιέται πως πρόσφερε κι αυτός μισθό.

Αν ήθελαν να το παίξουν…ήρωες, ας φορολογούσαν τις καταθέσεις όλων των βουλευτών. Στο κάτω-κάτω οι ίδιοι δεν υποκρίνονται πως είναι λειτουργοί και προστάτες (εδώ γελάμε) του δημόσιου συμφέροντος (εδώ παλαμάκια) ; Η κυβέρνηση της καταστροφής, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση της ξεφτίλας και τα υπόλοιπα δεκανίκια, δεν εμφανίζονται ως αυτόκλητοι εθνικοί σωτήρες; Πως απέκτησαν όλα αυτά τα ακίνητα και τους τραπεζικούς λογαριασμούς; Με ποια επαγγελματική ιδιότητα και -κυρίως- με ποια προσφορά στην κοινωνία;

Οι ανεπάγγελτοι, χωρίς ένα ένσημο αποφασίζουν για τις θέσεις εργασίας και την οικονομική δυνατότητα αυτών που προσφέρουν. Γιατί μην μου πείτε πως ο φούρναρης της γειτονιάς δεν παράγει περισσότερο από οποιονδήποτε υπουργό.Η κομματοκρατία είναι η αποθέωση της τζάμπα μαγκιάς και της αδικίας. υτοί που λαμβάνουν 16 παχυλούς μισθούς, που παίρνουν σύνταξη σε δύο τετραετίες, που ουσιαστικά ζουν δημοσία δαπάνη κι αυτοί και οι οικογένειές τους, βάζουν χέρι στον κόπο ανθρώπων που μόχθησαν. Κι επειδή μιλάνε για απαξίωση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, θα πρέπει να αρχίσουν κοιτώντας την ασχήμια τους στον καθρέφτη.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ, Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ένα άρθρο από STRANGE JOURNAL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.