Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Να αντιδράσουμε πριν μας στήσουν στον τοίχο.



Να αντιδράσουμε πριν μας στήσουν στον τοίχο


H χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης και η ενδεχόμενη χρεωκοπία της θα δικαιώσει τις επενδυτικές θέσεις των αγορών που πουλάνε τα χρηματιστήρια και παίζουν την γιγάντωση της κρίσης χρέους. Υπάρχουν λοιπόν δυο κρίσιμες παράμετροι. 

Η πρώτη έχει να κάνει με την πριμοδότηση της κρίσης με την επίθεση των hedge funds, που όπως έχουμε πει βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι το πρώτο φούσκωμα που στόχο έχει την καταστροφή.
Η δεύτερη με την διαχείριση της κρίσης από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Σαν προσπάθεια ειλικρινής και συμπαθής, αλλά οι αγορές γελάνε. Γιατί δεν πιστεύουν σε αυτήν την μίξη των μέτρων. Αντί μείωση του δημοσίου, απολύσεις και αποκρατικοποιήσεις, νέες φορολογίες αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Βλέπουν το δίδυμο Παπανδρέου-Βενιζέλου σαν σέντερ μπακ του Παναθηναϊκού την εποχή του Μαλεζάνι.

Αποτέλεσμα. Να φουσκώνει η κρίση από την μια και να διακωμωδείται η όποια προσπάθεια σωτηρίας από τη άλλη. Έτσι οι αγορές νικούν κατά κράτος και την άμυνα της Ευρωζώνης, που πέραν της προσπάθειας της ΕΚΤ, ακόμα στην Γερμανία δεν έχουν θεσμοθετήσει το νέο ρόλο του EFSF.
Όλα αυτά όμως δεν πρέπει να φέρουν την χώρα μας στην χρεωκοπία. Γιατί τα πράγματα θα είναι χειρότερα μετά. Τουλάχιστον η κυβέρνηση έστω και τώρα πρέπει να ξεχάσει τα σύνδρομα με τα οποία λειτουργεί. Μέσος δρόμος εντός του ευρώ δεν υπάρχει.
Εκτός αν θέλει άλλα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.