Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Συνεδριάζει εκτάκτως η κυβερνητική


Μία ημέρα μετά την αιφνίδια επιστροφή του πρωθυπουργού από το Λονδίνο, απ' όπου επρόκειτο να μεταβεί στη Νέα Υόρκη, και το μπαράζ τηλεφωνημάτων και ανακοινώσεων που ακολούθησε, συνεδριάζει εκτάκτως η κυβερνητική επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ακύρωση της επίσκεψης Παπανδρέου στις ΗΠΑ και η εσπευσμένη επιστροφή του οφείλεται στην κακή εξέλιξη που είχε η συνάντηση των Ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ στην Πολωνία, για τα ελληνικά θέματα της 6ης δόσης και του επόμενου δανείου. Είχε προηγηθεί ενημέρωση του πρωθυπουργού από τον Ευ. Βενιζέλο για τις εξελίξεις στο Εurogroup.
Την ίδια στιγμή, άγνωστο παραμένει πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, με τον εκπρόσωπο του Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν να δηλώνει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία.
Κατά τη σύσκεψη, αναμένεται να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Πολωνία και οι πιέσεις που άσκησαν οι Ευρωπαίοι για νέα μέτρα. Έντονη είναι η ανησυχία στους κόλπους της κυβέρνησης για την στάση της κοινωνίας απέναντι στα μέτρα.
Η σύσκεψη θα ξεκινήσει στις 3.30 μ.μ. στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή και θα προηγηθεί συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών, λίγο πριν την έκτακτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, συγκαλεί σε σύσκεψη το οικονομικό του επιτελείο στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών για αποτίμηση της κατάστασης έπειτα και από τις πληροφορίες που θέλουν την τρόικα να εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα του νέου μέτρου επιβολής φόρου στα ακίνητα και για το κατά πόσο μπορεί αυτό να εφαρμοσθεί και να αποδώσει καθώς και τις πιθανές παρενέργειες που μπορεί να φέρει στην οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.