Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΠΑΣΟΚ: Στην αυτοδιοίκηση πάμε καλά...




Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος επιστρέφοντας από ταξίδι στο εξωτερικό είχε πει την περίφημη φραση «έξω πάμε καλά» για να δείξει ότι «μέσα πάμε χάλια», δεν θα μπορούσε ασφαλώς να φανταστεί ότι η (πολυχρησιμοποιημένη μετέπειτα φράση του) θα ταίριαζε (παραλλαγμένη) γάντι στην ..
.
κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο κυβερνών κόμμα.

Δηλαδή, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ καταρρέει δημοσκοπικά και αντιμετωπίζει τη μήνη των πολιτών όχι μόνο κρατάει αλλά και διευρύνει τις δυνάμεις του στην Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα βελτιώνει το σκορ 8 έναντι 5 που πέτυχε στις περιφερειακές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου μετατρέποντάς το σε 9-4 έναντι της ΝΔ στις εκλογές που ολοκληρώθηκαν αυτές τις ημέρες για τις ηγεσίες των 13 Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ). Πρόκειται, στην ουσία, για την πρώτη θετική είδηση στο εσωτερικό της χώρας για το κυβερνών κόμμα μετά από τις προ δεκαμήνου αυτοδιοικητικές, καθώς το ΠΑΣΟΚ μετά και τις σημερινές ψηφοφορίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα κερδίζει τις 9 ΠΕΔ έναντι τέσσερις της ΝΔ.

Μάλιστα, το κυβερνών κόμμα έχει ήδη κερδίσει τη δεύτερη σε μέγεθος ΠΕΔ, αυτή τη Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία θεωρείται «γαλάζια», ενώ την Παρασκευή κέρδισε και την, πρώτη σε μέγεθος, ΠΕΔ Αττικής.

Στον αντίποδα η ΝΔ έχει ήδη κερδίσει τρεις ΠΕΔ, ενώ την Παρασκευή οι υποψήφιοι της πρώτευσαν στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας.

Επιπλέον, το κυβερνών κόμμα μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και στις 13 ΠΕΔ αναμένεται να κερδίσει την προεδρία της ΚΕΔΕ με το δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη, ενώ όπως εξελίσσονται τα πράγματα, με τη Συγγρού να υπαναχωρεί (;) την τελυταία στιγμή στην αρχική απόφαση για στήριξη του ανεξάρτητου Π. Τατούλη που θα μπορούσε να δυσκολέψει την εκλογή Σγουρού και να οδηγείται στους κομματικούς Κ. Αγοραστό ή Γ. Δακή, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θα έχει εύκολο έργο και στις εκλογές για την προεδρία της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ).

Οι εννέα του ΠΑΣΟΚ....

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει μέχρι τώρα τις ΠΕΔ:

-Κρήτης (υποψήφιος πρόεδρος ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης)

-Κεντρικής Μακεδονίας (υποψήφιος πρόεδρος ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης)

-Ηπείρου (υποψήφιος πρόεδρος ο δήμαρχος Άρτας Γιάννης Παπαλέξης)

-Δυτικής Ελλάδας (υποψήφιος πρόεδρος ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός)

-Νοτίου Αιγαίου (υποψήφιος πρόεδρος ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς)

-Βορείου Αιγαίου (υποψήφιος πρόεδρος ο δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης)

-Θεσσαλίας (υποψήφιος πρόεδρος ο δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας)

-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ο δήμαρχος Καβάλας Κώστας Σημιτσής)

-Αττικής (ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης)

...και οι τέσσερεις της ΝΔ

Από την άλλη πλευρά η ΝΔ έχει ήδη κερδίσει τις ΠΕΔ:

-Ιονίων Νήσων (έχει εκλεγεί ο δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής)

-Πελοποννήσου (υποψήφιος ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας)

-Δυτικής Μακεδονίας (έχει εκλεγεί η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου)

-Στερεάς Ελλάδας (υποψήφιος ο δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς)

ΚΕΔΕ: Ακόμη πιο μεγάλο φαβορί ο Ασκούνης

Μάλιστα, μετά από τα παραπάνω αποτελέσματα ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για την προεδρία της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης αναμένεται να έχει ακόμη ευκολότερο έργο απέναντι στον υποψηφίο της ΝΔ, δήμαρχο Λάρισας Κώστα Τζανακούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.