Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο Ομπάμα θεωρεί την Ελλάδα το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρωζώνης




Ο Ομπάμα θεωρεί την Ελλάδα το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΕυρωζώνηςΤην Ελλάδα ως «το μεγαλύτερο άμεσο πρόβλημα της ευρωζώνης»

...χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος επισημαίνοντας παράλληλα ότι η παγκόσμια οικονομία θα παραμείνει αδύναμη έως ότου υπάρξει ένα ενιαίο σύνολο οικονομικών πολιτικών στην Ε.Ε.

Ο Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο προειδοποίησεότι η παγκόσμια οικονομία θα παραμείνει αδύναμη έως ότου επιλυθεί ηκρίση χρέους στην ευρωζώνη, εν μέσω των συνεχιζόμενων αναταράξεων και ανησυχιών στις αγορές σχετικά με την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία.

«Η Ελλάδα είναι προφανώς το μεγαλύτερο άμεσο πρόβλημα. (Οι Ευρωπαίοι) κάνουν κάποια βήματα για να επιβραδύνουν την κρίση αλλά όχι για να άρουν την κρίση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τι θα συμβεί με την Ισπανία και την Ιταλία εάν οι αγορές συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις σε αυτές τις πολύ μεγάλες χώρες», είπε ο Ομπάμα και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με ευρωπαϊκά κράτη για να καταρτιστούν τα πακέτα των μεταρρυθμίσεων για τις πιο ευάλωτες οικονομίες.

Ωστόσο τόνισε ότι είναι οι μεγάλες χώρες της Ε.Ε. που θα πρέπει να αποφασίσουν πώς θα αντιμετωπίσουν την κρίση, επισημαίνοντας, ότι η ευρωπαϊκή κρίση προκαλεί μεγάλα προβλήματα και στην διεθνή, παγκοσμιοποιημένη οικονομία.

“Αυτή τη στιγμή έχετε ένα ενιαίο νόμισμα αλλά όχι ένα ενιαίο σύνολο οικονομικών πολιτικών, και αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη δυσκολία…Είναι δύσκολο να υπάρξει συντονισμός όταν έχεις τόσες πολλές χώρες, με διαφορετικές πολιτικές και διαφορετικές οικονομικές πραγματικότητες, που προσπαθούν να συμφωνήσουν σε μια κοινή πορεία. Κι έτσι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε, νομίζω, αδυναμίες στην παγκόσμια οικονομία όσο αυτό το ζήτημα δεν επιλύεται» είπε και τόνισε την ανάγκη για ένα πιο αποτελεσματικό σύνολο συντονισμένων δημοσιονομικών πολιτικών στην Ε.Ε..

«Εάν οι αγορές είχαν εμπιστοσύνη στο ότι. . . οι χώρες εντός της Ευρώπης προτίθενται να υποστηρίξουν τους εταίρους τους στην ευρωζώνη, και ότι οι χώρες αυτές προτίθενται να κάνουν βήματα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του χρέους και της ανάπτυξης και να αυξήσουν την παραγωγικότητα, τότε θα φαινόταν μια μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα», κατέληξε ο Ομπάμα.

Την Ελλάδα ως «το μεγαλύτερο πρόβλημα της ευρωζώνης» βλέπει ο Ομπάμα ένα άρθρο από Λόγιος Ερμής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.