Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2012




Η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση για τέταρτη συνεχή χρονιά το 2012, όπως προκύπτει από τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. «Πρέπει να γίνει κατανοητό το μέγεθος...
της ύφεσης, για να γίνει κατανοητή η απόκλιση από τις εκτιμήσεις που έκανε η ίδια η τρόικα το Μάιο του 2011, επί τη βάση των οποίων οικοδομήθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής», είπε ο κ. Βενιζέλος.
«Πρέπει να γίνει αντιληπτό» πρόσθεσε, «ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει ένα κόστος, ότι υπάρχει μία σωρευτική ύφεση τριών ετών, η οποία τώρα θα γίνει τεσσάρων ετών».
Υπενθυμίζεται ότι το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε πέρυσι κατά 4,4% και φέτος η ύφεση αναμένεται να ξεπεράσει το 4,5%.
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο Eurogroup, το οποίο ξεκινά σήμερα το βράδυ στην Πολωνία με την παρουσία του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών. Όπως είπε, το πρώτο θέμα της επίσημης ημερήσιας διάταξης, αύριο το πρωί στις 7.30, είναι η Ελλάδα.
«Δεκαέξι Κοινοβούλια, 17 μαζί με εμάς, θα συζητήσουν σε λίγο γύρω από τα θέματά μας για το αν θα μετάσχουν στο νέο πρόγραμμα, περί αυτού πρόκειται. Δεν πρέπει να αφήσουμε να διεξαχθεί αυτή η συζήτηση με λάθος τρόπο», τόνισε ο ΥΠΟΙΚ.
Αναφερόμενος στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, επανέλαβε «με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο» πως είναι διπλοεγγυημένο και από πλευράς ρευστότητας και από πλευράς κεφαλαιακής επάρκειας. «Διότι οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου εκκινούν από τη διασφάλιση και τη προστασία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.