Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ''Α.Γ ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ ''

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΘΗΒΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΕΔΡΑ ΘΗΒΑ
ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 11-Τ.Κ.32200    –    ΤΗΛ.:22620 29694   -    FAX.:22620  26428
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦ.: ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ 72/18.3.46                     ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΣΤΟ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.53/80.3.46

  
                                                                                                              ΘΗΒΑ   10.12.2010                                                                                 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                          

Χαιρετίζουμε την επιτυχία της σημερινής μαζικής κινητοποίησης των εργαζομένων στην επιχείρηση Α.Γ ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ .

Το συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού στο ύψος  των διοδίων της Θήβας, αποτελεί το ξεκίνημα του αγώνα για την διασφάλιση του μεροκάματου και την καταβολή των δεδουλευμένων από τον Αύγουστο του 2010.

Ο εργοδοτικός εμπαιγμός έχει δημιουργήσει τέτοια αγανάκτηση και οργή στους 250 απλήρωτους εργαζόμενους που έχουν φτάσει στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης ,γεγονός που οδήγησε σε παταγώδη αποτυχία την εργοδοτική προσπάθεια για αποδυνάμωση των κινητοποιήσεων που αποφάσισε το Σωματείο των εργαζομένων.

Η συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων ,από το Εργατικό Κέντρο ,τις Ομοσπονδίες και την ΓΣΕΕ ,όχι μόνο δεν υπονομεύουν το μέλλον και την προοπτική της εταιρίας ,αλλά αντίθετα δημιουργεί προϋποθέσεις υγιούς και σταθερούς λειτουργίας.
Πως είναι δυνατόν να έχει μέλλον και προοπτική μια εταιρία όταν έχει για μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους;

Το ΕΚΘ και όλες οι ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις ,θα συνεχίζουν να συμπαραστέκονται στον αγώνα και τις αποφάσεις των εργαζομένων της Α.Γ ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ, και καλούν τους εργαζόμενους της επιχείρησης αφού απομονώσουν τις εργοδοτικές διασπαστικές κινήσεις  να συσπειρωθούν γύρω από το Σωματείο τους και τις συλλογικές αποφάσεις για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Παράλληλα εκφράζουν και την βεβαιότητα πως η διοίκηση της εταιρίας θα καταλάβει πως η λύση στο πρόβλημα δεν είναι τα λόγια και ο εμπαιγμός των εργαζομένων ,αλλά η καταβολή των δεδουλευμένων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ.





Συνημμένα:
1.     Ανακοίνωση Σωματείου.
2.     Δελτίο τύπου της ΓΣΕΕ.




                    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ- ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ:                                                                ΜΝΗΜΗ    Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙ
  
       
                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


    Ο Όμιλος Α. Γ. ΠETZETAKIΣ Α.Ε., , ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1960. Η πρώτη πολυεθνική εταιρία της Ελλάδας Απόκτησε παγκόσμια φήμη στη βιομηχανία πλαστικών επεκτείνοντας σταδιακά τις δραστηριότητες της σε ευρωπαϊκές χώρες (Πορτογαλία , Γερμανία , Ιταλία , Ισπανία , κλπ) φθάνοντας μέχρι στη Νότιο Αφρική και Ασία.
Μετά από πολυετή λειτουργία (50 ετών ) και με μεγάλες παραγωγικές ικανότητες ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων, υψηλές πωλήσεις και υψηλά κέρδη στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό, κατάφερε να αναγνωριστεί παγκοσμίως στην παραγωγή σκληρών και εύκαμπτων σωλήνων.
Μετά το 2002 και ενώ η παραγωγή παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, οι συνεχείς αλλαγές των διοικήσεων του Ομίλου άρχισαν να δημιουργούν μία φθίνουσα πορεία στην εταιρία με αποτέλεσμα σήμερα να υπολειτουργεί η εταιρία στην Θήβα .
 
    Πριν τέσσερις μήνες ανέλαβαν την εταιρία νέοι επενδυτές δημιουργώντας ένα κλίμα αισιοδοξίας και στους εργαζόμενους αλλά και στην αγορά. Δυστυχώς διαψευστήκαμε όλοι. Όχι μόνο αύξηση παραγωγής δεν έγινε αλλά ούτε πρώτη υλη δεν υπάρχει στο εργοστάσιο . Οι 250 εργαζόμενοι είμαστε απλήρωτοι από τον μήνα Αύγουστο και έχουμε προβεί σε επίσχεση εργασίας και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων ενώ οι συνάδελφοι που συνταξιοδοτήθηκαν δεν έχουν πάρει καν την νόμιμη αποζημίωση.

Οι νέοι επενδυτές μας εμπαίζουν. Το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να μην χαλάσει το χρηματιστηριακό προφίλ της εταιρίας. Οι δεσμεύσεις τους προς τις κρατικές υπηρεσίες που προσφύγαμε για να δικαιωθούμε ( ΣΕΠΕ ,Γ. Γραμματέα υπουργείου Απασχόλησης, κλπ ) αποδείχτηκαν μόνο λόγια χωρίς  να συμμερίζονται  ότι 250 οικογένειες ζούνε εδώ και μήνες χωρίς μεροκάματο φθάνοντας στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης.



     Δυστυχώς σήμερα ,πλησιάζοντας οι Άγιες μέρες των Χριστουγέννων ,όλοι οι εργαζόμενοι με τις οικογένειες μας είμαστε σε απόγνωση. Η αγανάκτηση μας και η οργή ξεχείλισαν. Προφανώς παίζεται το γνωστό παιχνίδι των εργοδοτών. Επικαλούνται προσχηματικά την οικονομική κρίση για να ισοπεδώσουν τον εργαζόμενο. Να μην υπάρχει καμία αντίσταση. Τους πληροφορούμε ότι είναι Γελασμένοι.  Εμείς θα παλέψουμε. Θα βγούμε στους δρόμους. Όπως είναι σίγουρο ότι θα ξεσηκωθούν πανελλαδικά όλοι οι εργαζόμενοι. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ .Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.
 
 Για  αυτό:
 
Ζητάμε από την εταιρία την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.


Καλούμε την Κυβέρνηση να παρέμβει και να τηρήσει την νομιμότητα εξαντλώντας κάθε αυστηρότητα για τις παρανομίες των  εργοδοτών. 
 
Σε διαφορετική περίπτωση ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί.
                     
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ‘’Α.Γ ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ’’ 


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΓΣΕΕ


Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
09/12/2010

Δελτίο Τύπου

Αγώνας Εργαζομένων στην ΠΕΤΖΕΤΑΚΗΣ Α.Ε



Η ΓΣΕΕ εκφράζει την απόλυτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της, στο αγώνα και στα αιτήματα των εργαζομένων στην εταιρεία «ΠΕΤΖΕΤΑΚΗΣ ΑΕ».
Η άρνηση της εταιρείας να καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους από τον Αύγουστο του 2010, είναι παράνομη, καταχρηστική και ταυτόχρονα εξοντωτική για τους εργαζόμενους της εταιρείας.
Καταγγέλλουμε αυτήν την απαράδεκτη αντεργατική συμπεριφορά της εταιρείας και την καλούμε να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.
Καλούμε επίσης το Υπουργείο Εργασίας, την Επιθεώρηση Εργασίας να παρέμβουν και να επιβάλουν τη νομιμότητα στη διοίκηση της εργοδοσίας.
Σε διαφορετική περίπτωση ο αγώνας και οι διεκδικήσεις των εργαζόμενων με τη συμπαράσταση της ΓΣΕΕ, θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.