Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Βολές Παπαρήγα κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά


Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις εργασιακές σχέσεις και το νέο θεσμικό καθεστώς που εισάγει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες, ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι πρέπει ν’ αφήσουμε πίσω μας την αντιπαραγωγική οικονομία και να πάρουμε νέα μέτρα.
Στην καταγγελία της Αλέκας Παπαρήγα, ότι "έχουμε να κάνουμε με την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης", ο πρωθυπουργός απάντησε ότι "επικίνδυνη είναι η κατάσταση που παρέλαβε η νέα κυβέρνηση, της οποίας έλαχε ο κλήρος να αναλάβει την ευθύνη να αλλάξει τη χώρα".
"Έχουμε μπροστά μας μία επιλογή: ή θα σώσουμε τις θέσεις εργασίας, ή θα πιεστούν οι επιχειρήσεις να απολύσουν εργαζομένους ή να κλείσουν. Δικό μας πρώτο μέλημα, είναι η διατήρηση και η εξασφάλιση της δουλειάς, ώστε περνώντας το τούνελ να μπορέσουμε, έχοντας τις μικρότερες απώλειες, να μπούμε και πάλι στην ανάπτυξη", είπε ο πρωθυπουργός.
Ο Γ. Παπανδρέου επέρριψε ευθύνες στο ΚΚΕ και τους συνδικαλιστικούς του φορείς, γιατί αποτρέπουν μέσα στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ τη σύνδεση των σπουδών με την παραγωγικότητα, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει και σήμερα εργασιακός μεσαίωνας και έκρινε πως είναι υποκριτικό να παραβλέπεται, ενώ ένας από τους λόγους για τον οποίο ευθύνονται όλοι, είναι οι διαφορετικής ποιότητας συνδικαλιστικές εκπροσωπήσεις.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επισήμανε ότι παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο για τις νέες εργασιακές σχέσεις και θα το ψηφίσει με διαδικασίες "φαστ τρακ", μία ημέρα πριν τη γενική απεργία της Τετάρτης, δεν σημαίνει ότι δεν έχουν αξία οι απεργίες. "Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση μηδενίζει τα πάντα από το 1974 ως σήμερα, προκειμένου να δικαιολογήσει όσα θα γίνουν από εδώ και πέρα", είπε η Αλέκα Παπαρήγα.
Πάμε σε γενική ισοπέδωση είπε η Α. Παπαρήγα με τις συλλογικές συμβάσεις να πέφτουν προς τα κάτω "αν δεν αντεπιτεθεί ο λαός και δεν σας πάρουν με τις πέτρες με την πολιτική έννοια". Πάντως, συμπλήρωσε, για τη σημερινή κατάσταση δεν φταίνε ούτε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι συνδικαλιστές.

"Πρέπει ν’ αφήσουμε πίσω μας μία αντιπαραγωγική οικονομία, που δεν παράγει νέες θέσεις εργασίας, μια αποδυναμωμένη παραγωγική βάση, που αν δεν πάρουμε άμεσα μέτρα να την αντιστρέψουμε, η ύφεση θα μας τραβήξει πιο βαθιά κι αυτό είναι η αλήθεια. Και αυτή την αλήθεια πρέπει να τη λέμε στο λαό", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.