Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Οι λεγόμενοι "flashpackers" και "boardroom backpackers" είναι μια νέα τάση στον τουρισμό που έχει δώσει ώθηση σε πτήσεις πρώτης θέσης που κάνουν τον γύρο του κόσμου με πολλές ενδιάμεσες στάσεις. Οι πωλήσεις τέτοιων αεροπορικών εισιτηρίων έχουν αυξηθεί κατά 166% τους τελευταίους έξι μήνες, με αύξηση 55% μονάχα το τελευταίο τρίμηνο. Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο νέος τύπος ταξιδιώτη; Μεσήλικα... 
στελέχη επιχειρήσεων με αρκετά χρήματα που έχουν τον διακαή πόθο να δουν τον κόσμο. Αντί να αγοράσουν εξοχικό, προτιμούν να κάνουν ένα διάλειμμα στην καριέρα τους και να γυρίσουν τον κόσμο γνωρίζοντας νέους πολιτισμούς.
Πρόσφατα σημειώθηκε ρεκόρ για την πιο ακριβή κράτηση ταξιδιού round-the-world. To εισιτήριο κόστισε 59.000 ευρώ και συμπεριελάμβανε διαμονή σε πεντάστερους προορισμούς στην Ασία και την Αυστραλία, την ενοικίαση ενός γιωτ στα νησιά Ουιτσάντεϊ και μια θέση στο πρώτο κρουαζεριόπλοιο της αρμάδας που γιορτάζει την πρωτοχρονιά στα νερά το Σύδνεϊ.
Ο νέος αυτός τύπος ταξιδιώτη εμπνέεται κυρίως από νεότερους τουρίστες backpackers και επιζητούν μια αντίστοιχη εμπειρία αλλά με μια πρόσθετη δόση πολυτέλειας.
Πλέον φάινεται πως για πολλούς εύπορους, ένα τέτοιο ταξίδι είναι πολύ πιο ελκυστικό από την αγορά μιας μόνιμης κατοικίας στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.