Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ

Σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις με σχετικά χαμηλά δηλωθέντα εισοδήματα αλλά δυσανάλογα υψηλές τραπεζικές καταθέσεις έχει επεκτείνει τους ελέγχους του τοΣΔΟΕ, επιβάλλοντας πρόστιμα που υπερβαίνουν τα 4 δισ. ευρώ μέχρι το Νοέμβριο...


Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Σώματος Γ.Καπελέρης την Πέμπτη, στο μικροσκόπιο της υπηρεσίας έχουν βρεθεί γιατροί, ιδιοκτήτες σκαφών που δήλωναν τα σκάφη ως επαγγελματικά, οίκοι μόδας με αδήλωτες εισπράξεις αλλά και επιχειρήσεις της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ελέγχους που έχουν γίνει έως το τέλος Νοεμβρίου και αφορούν:

1. Σε εξέλιξη έρευνα για 2.250 γιατρούς με εισοδήματα που δεν συνάδουν με το ύψος των τραπεζικών τους καταθέσεων, κατασχέσεις των οποίων έχουν γίνει σε αρκετές περιπτώσεις. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται γιατρός είχε δηλώσει συνολικό εισόδημα 206.000 ευρώ αλλά σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είχε καταθέσεις 6,3 εκατ. ευρώ.

2. Τρεις οίκους μόδας που δήλωναν μεικτά ετήσια έσοδα κατά μέσο όρο 40.000 ευρώ ενώ αποκαλύφθηκε ύστερα από το άνοιγμα των λογαριασμών τους ότι είχαν αδήλωτες εισπράξεις που ξεπερνούσαν και στις τρεις περιπτώσεις το 1.200.000 ευρώ το χρόνο.

3. 299 φορολογούμενους δήλωναν το σκάφος τους ως επαγγελματικό προκειμένου να αποφύγουν τη φορολογία. Το ΣΔΟΕ έχει δεσμεύσει τα σκάφη αυτά και ελέγχει κατά πόσο είναι πραγματικά επαγγελματικά ή ιδιωτικά σκάφη αναψυχής Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση επώνυμου ιδιοκτήτη σκάφους που πλήρωσε τελικά 2,5 εκατ. ευρώ φόρο για να το μετατρέψει σε ιδιωτικό. Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έχουν φέρει μόνο τον Οκτώβριο έσοδα 15 εκατ. ευρώ από αλλαγή χρήσης σκαφών από επαγγελματικά σε ιδιωτικά.

4 Το ΣΔΟΕ ελέγχει και 1.500 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Εξαιτίας της προβλεπόμενης απαλλαγής από το ΦΠΑ, σε πολλές περιπτώσεις οι επισκευές των πλοίων γίνονται χωρίς κανένα απολύτως παραστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.