Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΓΕΡΜΑΝΙΑ:ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ


«Η Ελλάδα σπατάλησε την ανταγωνιστικότητά της τα τελευταία 10-15 χρόνια, αφού έχασε το μονοπώλιό της ως το πιο προχωρημένο φυλάκιο της ΕΕ στηΝοτιοανατολική Ευρώπη», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γιεργκ Άσμουσεν, προσθέτοντας ότι «εάν η χώρα θέλει να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα, θα πρέπει να μειωθούν οι μισθοί.»...

«Η μοναδική συγκυρία που είχε η Ελλάδα στο παρελθόν δεν υπάρχει πλέον και τώρα πρέπει να ορίσει ξανά τι πρέπει να κάνει για να έχει ανάπτυξη, επειδή μόνο με τη δημοσιονομική λιτότητα δεν μπορεί να βγει από την κατάσταση που είναι», είπε ο Γερμανός Υφυπουργός. «Εκ των πραγμάτων χρειάζεται ένα είδος εσωτερικής υποτίμησης, αρχίζοντας με την πολιτική μισθών», πρόσθεσε.
Εξηγώντας το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η Ελλάδα, ο κ. Άσμουσεν είπε:
«Το ελληνικό πρόγραμμα είναι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο σε δύο πυλώνες, πρώτον στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής τάξης και δεύτερον - που είναι πιο δύσκολο- στον επανακαθορισμό των προτάσεων για το τι μπορεί να πουλήσει η Ελλάδα».
Καταλήγοντας ο κ. Άσμουσεν είπε ότι «η Ελλάδα μπορεί να απελευθερώσει τις αγορές και τα δίκτυα της και να ιδιωτικοποιήσει μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις», προσθέτοντας ότι «πρέπει να προσέξει το κόστος εργασίας, κάτι που είναι δύσκολο σε μία νομισματική ένωση, αλλά όχι αδύνατο».
Απίθανο η Ελλάδα να βγει στις αγορές
"Η Ελλάδα- εκτός απρόοπτου- δεν προβλέπεται να μπορέσει να βγει στις διεθνείς αγορές για να δανειστεί μέσα στο 2011" ανέφερε με δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ από την Ουάσινγκτον, ένα μόλις 24ωρο πριν την έλευση των εμπειρογνωμόνων της τρόϊκας στην Αθήνα για τον καθιερωμένο ενδιάμεσο έλεγχο της εφαρμογής του Μνημονίου, που θα κρίνει την εκταμίευση της τέταρτης δόσης τον προσεχή Μάρτιο.
Πηγές του Οργανισμού προσέθεταν μάλιστα ότι "ούτε για το 2012 μπορεί να προδικάσει κανείς με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση για την έξοδό της στις αγορές", σημειώνοντας ότι σε μία τέτοια περίπτωση "η παράταση του Μνημονίου και η δανειακή στήριξη της χώρας από το ΔΝΤ θα μπορούσε να συνεχιστεί εφόσον κριθεί ότι είναι αναγκαίο.
Bloomberg: χρεοκοπία Ελλάδος και Ιρλανδίας
Τουλάχιστον ένα κράτος μέλος θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη εντός της επόμενης πενταετίας ενώ η Ελλάδα και η Ιρλανδία θα χρεοκοπήσουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η οικονομική υπηρεσία Bloomberg μεταξύ χιλίων πελατών της, διαχειριστών κεφαλαίων, αναλυτών και χρηματιστών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία το Bloomberg ανήρτησε ως κύριο "πρωτοσέλιδο" θέμα στην ιστοσελίδα του, το 59% των ερωτηθέντων του "Bloomberg Global Poll" εκτιμούν ότι ένα ή και περισσότερα από τα 17 κράτη μέλη της ευρωζώνης θα την εγκαταλείψουν έως το 2016, ενώ 11% εξ' αυτών πιστεύει ότι η εξέλιξη αυτή θα συμβεί εντός του επομένου δωδεκαμήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.