Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Αλλο εργοδοτικές δολοφονίες και άλλο να χάνει την ζωή του "εν ώρα καθήκοντος" στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων

Καμιά αντίρρηση δεν έχουμε και σωστά για την χήρα του Γιώργου Μπαλταδώρου, καθορίστηκε να λαμβάνει σύνταξη 3.100 ευρώ τον μήνα.

Πάρα πολύ καλή η εξέλιξη που μας λέει ότι η βουλή "υιοθέτησε" τα δυο παιδιά του πιλότου, ο οποίος επειδή έπαθε βέρτιγκο και σκοτώθηκε μετά την πτώση του Mirage που πιλόταρε. (Ο προϋπολογισμός της θα συμβάλλει στα έξοδα τους μέχρι την ενηλικίωση ή την ολοκλήρωση των σπουδών τους, όπως μας ενημερώνει με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Παύλος Πολάκης).

Ομως τι κατορθώνει μ' αυτή την ανάρτησή του ο αναπληρωτής υγείας; Να μας πει ότι έχουμε κοινωνικό κράτος ή να προκαλέσει; 

Δεν θέλουμε να απαντήσουμε εμείς σ' αυτή την ερώτηση. Θα προτιμούσαμε αν υπήρχε η δυνατότητα να ξέραμε την άποψη της χήρας του 32χρονου εργάτη Γιάννη Ζυγοροδήμου που μόλις πριν τρεις μέρες τον δολοφόνησαν οι "σφαίρες" του εργασιακού μεσαίωνα στην φάμπρικα της Λάρισας που εργαζόταν.
Θα θέλαμε να ακούσουμε την γνώμη των συγγενών του 26χρονου ντελιβερά που πρόσφατα έχασε την ζωή του παλεύοντας να κερδίσει ένα πενιχρό μεροκάματο.
Θα επιθυμούσαμε να μαθαίναμε τον σχετικό σχολιασμό από τα ορφανά και της χήρες των δυο εργατών της καθαριότητας της Τήνου που υπήρξαν κι αυτοί θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.

Τώρα θα μας πείτε ότι είναι διαφορετικό πράγμα να συνθλίβονται εργάτες -που είναι "αναλώσιμοι"- στις μυλόπετρες του καπιταλιστικού κέρδους, αφήνοντας πίσω τους χήρες και ορφανά, και άλλο να χάνει την ζωή του ένα στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων σε ώρα "καθήκοντος". Σωστό κι αυτό, σύμφωνα με την λογική των εξουσιαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.