Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΛΑΡΚΟ: Οι θεσμοί έβαλαν φρένο στη συνάντηση εργαζόμενων με Σταθάκη-Τσακαλώτο

Δεν σταματούν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της μεταλλοβιομηχανίας ΛΑΡΚΟ μπροστά στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης και το φόβο λουκέτου.


Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ διεκδικούν την παραμονή της εταιρείας κάτω από δημόσιο έλεγχο και διακηρύσσουν το δικαίωμά τους στην εργασία και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.  Το προηγούμενο διάστημα, μάλιστα, οι εργαζόμενοι κατέβηκαν στο δρόμο επιδιώκοντας συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Βέβαια, το μόνο που αντίκρισαν ήταν κλειστές πόρτες.

Το ζήτημα επανήλθε χθες  στο τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, όπου και παρέστη ο Ευβοιώτης Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου. Πολλοί, μάλιστα, ζήτησαν στον Υπουργό να κινητοποιηθεί προωθώντας την πολυπόθητη συνάντηση με τους Υπουργούς Τσακαλώτο και Σταθάκη.

Ο κ. Αποστόλου διευκρίνισε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι το εργοστάσιο να συνεχίσει τη λειτουργία του και οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στις θέσεις τους. Με τη σειρά του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τάσος Πρατσόλης έσπευσε να διευκρινίσει, πώς ο  ίδιος περίμενε να φύγουν από την Ελλάδα οι θεσμοί ώστε να οριστικοποιηθεί η διαπραγμάτευση και να προωθήσει συνάντηση των εργαζομένων με τους δύο Υπουργούς.


Σε κάθε περίπτωση, η συνάντηση και η συζήτηση των εργαζομένων με την ανώτατη πολική ηγεσία των Υπουργείων, ίσως, διαλευκάνει το τοπίο αναφορικό με το μέλλον της πάλαι ποτέ ισχυρής μεταλλοβιομηχανίας.
evia365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.