Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Πώς «μεταφράζονται» τα μέτρα της κυβέρνησης κατά των συνταξιούχων τη διετία 2019-2020

Τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει κυβέρνηση και θα εφαρμοστούν το 2019 και το 2020, ως προς τις μειώσεις των συντάξεων, αναμένεται να επιφέρουν βαρύτατο πλήγμα στο εισόδημα των συνταξιούχων, ειδικά δε εάν συνυπολογιστεί σε αυτό και η μείωση του αφορολόγητου.
Ως προς τη μείωση των συντάξεων οι περικοπές θα φτάσουν το 18% σε κύριες και επικουρικές ενώ οι μειώσεις θα αφορούν ακόμη και συνταξιούχους που παίρνουν κάτω από 1000 ευρώ. Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα με βάση τις «πρόβες» που έχουν γίνει εδώ και μήνες από τις αρμόδιες υπηρεσίες και σήμαναν συναγερμό στην κυβέρνηση:
– Συνταξιούχος που λαμβάνει σήμερα 817 ευρώ καθαρά, αν εφαρμοστούν οι μειώσεις, θα λάβει 715 ευρώ. Άρα η μείωση στο καθαρό ποσό θα είναι 102 ευρώ για την κύρια σύνταξη του πρώην ΙΚΑ.
– Συνταξιούχος που λαμβάνει σήμερα 1.018 ευρώ καθαρά, θα δει τη σύνταξή του να μειώνεται σε μόλις 875 ευρώ στο χέρι. Η μείωση στο καθαρό ποσό φτάνει σε αυτή την περίπτωση τα 143 ευρώ για την κύρια σύνταξη.

– Συνταξιούχος που λαμβάνει 1.408 ευρώ καθαρά, θα δει τη σύνταξή του να μειώνεται στα 1.245 μεικτά που αντιστοιχούν σε 1.170 ευρώ στο χέρι. Η μείωση στο καθαρό ποσό θα είναι 238 ευρώ.
Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα αν συνυπολογιστεί η επίπτωση της μείωσης του αφορολόγητου σε συνδυασμό με τη μείωση των συντάξεων. Ενδεικτικά, ένας συνταξιούχος με εισοδήματα 1.200 ευρώ θα χάσει συνολικά τρεις συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.