Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Σφαγή Σαμαρικών – Μητσοτακικών…

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στα σωθικά της Νέας Δημοκρατίας το προ ημερών δημοσίευμα του φίλα προσκείμενου μεγάλου blog του διαδικτύου Antinews στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 
Το Antinews εδώ και πολύ καιρό επιδίδεται σε σκληρή κριτική αντιπολιτευόμενο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όμως, τούτη τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό του και δεν έμεινε περιχαρακωμένο στην σκληρή πολιτική κριτική κατά του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.   
Προχώρησε σε μια μετωπική σύγκρουση και ρήξη επί προσωπικού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη σύζυγό του Μαρέβα και την Ντόρα Μπακογιάννη. Αφού, στο άρθρο του με τίτλο: «Ντόρα – Μαρέβα: Οι Μαρίες Αντουανέτες της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα πλυντήρια της Siemens» παρουσίασε ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την στενή σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη με την πολυεθνική γερμανική εταιρεία Siemens, αλλά και τον σημερινό φυγόδικο κατηγορούμενο στη δίκη της Siemens και τότε ισχυρό της άνδρα Μιχάλη Χριστοφοράκο. Ο οποίος να σημειωθεί για άλλη μια φορά πως “πέταξε” στην ελευθερία του Μονάχου, όπου είναι προστατευόμενος της Καγκελαρίου Μέρκελ, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών η κ. Ντόρα Μπακογιάννη! 

Ολική νέα ρήξη Σαμαρά με την Οικογένεια Μητσοτάκη… 
Βέβαια, τα περισσότερα από τα στοιχεία που δημοσίευσε σε αυτό του το άρθρο το Antinews, ήταν γνωστά στο Πανελλήνιο, αφού πρώτοι εμείς μέσω της εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα” έχουμε κατά καιρούς δημοσιεύσει! 
Το συμπέρασμα που εξάγεται συνεπώς από το συγκεκριμένο άρθρο του Antinews, δεν είναι να γνωρίσει το αναγνωστικό κοινό αυτά τα στοιχεία στενής σχέσεως Siemens – Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη, αλλά να σηματοδοτηθεί προς πάσα κατεύθυνση η νέα μετωπική ρήξη του Αντώνη Σαμαρά με την Οικογένεια Μητσοτάκη!     
Αφού είναι γνωστό τοις πάσι, ότι ο Αντώνης Σαμαράς και κατά την περίοδο της διαδοχής της αρχηγίας του κόμματος της ΝΔ από τον Κώστα Καραμανλή χρησιμοποίησε το “όχημα” της Siemens για να μπορέσει να υπερκεράσει την παντοδύναμο και φαβορί – φάνταζε ως η επομένη πρόεδρος της ΝΔ – Ντόρα Μπακογιάννη!  
Ο Σέκερης “κάρφωσε” τον Σαμαρά… 
Επειδή όμως, η μισή αλήθεια δεν είναι όλη η αλήθεια, εμείς θα θυμίσουμε στον Αντώνη Σαμαρά αυτά που έχει καταθέσει με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο πριν από λίγους μήνες στο Εφετείο Κακουργημάτων των Αθηνών, όπου διεξάγεται η δίκη της Siemens για τα “μαύρα ταμεία” της, από τα οποία λαδώνονταν πολιτικά ισχυρά πρόσωπα προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων της γερμανικής εταιρείας, αλλά και της τσέπης τους, ο μάρτυρας Ευάγγελος Σέκερης, εν ενεργεία μεγαλοστέλεχος της Siemens και πρώην μπατζανάκης του Αντώνη Σαμαρά! 
«Ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε πάρα πολλές φορές στο παρελθόν είτε μέσω του βουλευτή Πειραιώς Αναστάσιου Νεράντζη, είτε μέσω πληρωμένων καταχωρήσεων και άρθρων σε φιλικές εφημερίδες του να αποδομήσει τον συγγενή του»! 
Ωστόσο, θα πρέπει κάποιος να σταθεί ιδιαίτερα στις βαρύτατες κατηγορίες, αλλά και στους υπαινιγμούς, που άφησε ο Ευάγγελος Σέκερης, αναφέροντας το τι πραγματικά συνέβη στη Siemens το “βρώμικο”1993, στη συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά στην ανατροπή της τότε κυβερνήσεως της ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!  
Στη Δικαιοσύνη κατ΄ αντιπαράσταση Σαμαράς – Σέκερης… 
Τα όσα κατέθεσε ο Ευάγγελος Σέκερης στη δίκη της Siemens “πνίγηκαν” στα ψιλά των ελληνικών ΜΜΕ.   
Γιατί, αν υποθέσουμε ότι ο Ευάγγελος Σέκερης, που ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο ενώπιον της Έδρας, κατέθεσε ψεύδη, τότε θα πρέπει να κληθεί εκ νέου από την ελληνική δικαιοσύνη και να κατηγορηθεί για ψευδορκία!  
Αν όμως δεν λέει ψέματα και κωφεύει σ΄ αυτές τις κατηγορίες ο Αντώνης Σαμαράς, τότε τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως σοβαρά!  
Γι΄ αυτό, θα πρέπει το δικαστήριο να καλέσει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με τον μάρτυρα Ευάγγελο Σέκερη, αλλά και τον κατηγορούμενο στη δίκη της Siemens Ηλία Γεωργίου, την εποχή εκείνη Γενικό Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών της γερμανικής εταιρείας και προϊσταμένου του Ευαγγέλου Σέκερη, για να μάθουμε την πάσα αλήθεια!    
Μάλιστα μετά και τα όσα αποκαλυπτικά είπε στην κατάθεσή του στην Έδρα, ο
Γερμανός κατηγορούμενος, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens Γερμανίας, Γεργκ – Μίκαελ Κούτσενρόιτερ, ο οποίος είναι εμπλεκόμενος και στο άλλο μέγα σκάνδαλό του συστήματος ασφαλείας C4I των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004!   
Να λάβουν δράση οι αυτοπροσδιοριζόμενοι πατριώτες Βουλευτές… 
Να κάνει λοιπόν η ελληνική δικαιοσύνη, αυτό που δεν τόλμησε να κάνει μέχρι αυτήν την στιγμή! Να καλέσει, δηλαδή, τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να καταθέσει τα όσα πιθανώς γνωρίζει για την υπόθεση των “μαύρων ταμείων” της Siemens! 
Να τολμήσει η ελληνική δικαιοσύνη να κάνει, αυτό που δεν τόλμησε να κάνει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, πριν από λίγα χρόνια, όταν και εξέτασε το σκάνδαλο της Siemens! Και η οποία επί της ουσίας προστάτεψε τον Αντώνη Σαμαρά!  
Επίσης, σκόπιμο θα ήταν, Βουλευτές του Κοινοβουλίου που αυτοπροσδιορίζονται ως πατριώτες, να καταθέσουν σχετικό ερώτημα στην ελληνική Βουλή!     
Αφού ο Μιχάλης Χριστοφοράκος έχει παραδεχτεί ότι έδινε χορηγίες στα δύο μεγάλα κόμματα της εποχής εκείνης, αλλά και σε μικρότερα!   
Αφού, και η πρώην εξ απορρήτων συνεργάτης του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κατερίνα Τσακάλου, αλλά και ο Ευάγγελος Σέκερης μίλησαν για την “Πολιτική Άνοιξη” και όχι μόνο! Αφού, η κ. Τσακάλου, επιβεβαίωσε πως το 2% του τζίρου της Siemens πήγαινε σε πολιτικά κόμματα και σε πολιτικά πρόσωπα: 
«Τα χρήματα στα κόμματα αλλά και τα δώρα σε πολιτικούς δίνονταν προκειμένου να “ανοίγουν” οι δουλειές»! 
«“Οικιακό εξοπλισμό” είχαν πάρει οι: Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα, η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλοι»! 
«Χορηγίες δόθηκαν σε ΠΑΣΟΚ μέσω Τσουκάτου, στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ και στην  
“Πολιτική Άνοιξη”»! 
«Μου είχε πει ο Χριστοφοράκος να βρω τρόπο να καλυφθούν από την εταιρία τα έξοδα του εξοπλισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη»! 
«Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος ναύλωσε ελικόπτερο προκειμένου να μεταβεί στον γάμο του Κώστα Μπακογιάννη στο Καρπενήσι»! 
Το Antinews ξεσκίζει την οικογένεια Μητσοτάκη… 
Πάντως το επίμαχο άρθρο στο Antinews, έφερε “νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου” στη ΝΔ! Αφού κατηγορήθηκε ευθέως ο Αντώνης Σαμαράς ως υποκινητής αυτού του άρθρου! Αλλά το πράγμα δεν έμεινε μόνο εκεί! Ένα πανέξυπνο πουλάκι μας μετέφερε πως είχαμε επίθεση και από την Μαρέβα προς τον Κυριάκο! Αληθεύει αυτή η πληροφορία της οικογενειακής κρίσεως;   
Γι΄ αυτό στο σημείο αυτό είναι χρήσιμο να θυμηθούμε κάποιο απόσπασμα του άρθρου στο Antinews: 
«Αν κάποιοι βουλευτές είχαν ψάξει επισταμένως τα δεκάδες κιβώτια με τα αρχεία της Siemens Hellas που κατετέθησαν στο Κοινοβούλιο μετά την αποκάλυψη του μεγαλύτερου, ίσως, μεταπολιτευτικού σκανδάλου στη χώρα, θα είχαν ανακαλύψει πολλά “διαμαντάκια”. Αλλά δεν τον έκαναν. Ένα από αυτά είναι το Fax που έστειλε στις 29 Νοεμβρίου 2004, η κ. Μαρέβα στο γραφείο του Μ. Χριστοφοράκου, και ειδικότερα προς την γραμματέα του τότε πανίσχυρου επικεφαλής της Siemens Hellas, κ. Τσακάλου, για ένα ψυγείο, αξίας 500 ευρώ. Στα γνωστά ως “αρχεία Τσακάλου”, λοιπόν, που έχουν περιέλθει εδώ και χρόνια στην ελληνική Βουλή, υπάρχει το Fax στο οποίο γράφονται τα εξής: “Αγορά ψυγείου” για κάποιον γνωστό της κ. Μαρέβα (αναφέρεται το όνομά του), το ποσόν των 504 ευρώ, και μια απόδειξη πληρωμής προς την εταιρεία (θυγατρική της Siemens) που παράγει τα ψυγεία στην Ελλάδα. Το Fax, όπως φαίνεται, εστάλη από το παράρτημα της Deutsche Bank στην Ελλάδα. Προ μηνών, πάντως, με αφορμή τις αποκαλύψεις των Paradise Papers, έγινε γνωστό ότι μέτοχοι στην offshore της κ. Μαρέβα, Eternia Capital Management (καταγράφεται στα μητρώα των Νήσων Κέιμαν στις 30/3/2010), ήταν η ίδια, καθώς και ένας παλιός συνεργάτης της, από την εποχή που εργάζονταν στην Deutsche Bank. 
Βέβαια, αλίμονο, όλα αυτά δεν ανάγονται παρά στις σφαίρα των “φιλικών –  οικογενειακών σχέσεων”. Εξάλλου, αυτό είχε δηλώσει και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για τις σχέσεις του με τον Μ. Χριστοφοράκο. “Φιλικές σχέσεις” τις είχε χαρακτηρίσει, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να ποινικοποιούνται. Ορθώς, “οικογενειακές φιλίες” είναι αυτές και τίποτε άλλο. Ε, τώρα, αν τυχαίνει το πρόσωπο αυτό που έχει μιζώσει τη μισή Βουλή, να είναι και φυγόδικος – δραπέτης που τον προστατεύει το γερμανικό κράτος, τι να κάνουμε; Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Ακόμα και στις “Αγίες”. Αν μάλιστα, και η έτερη πέτρα του σκανδάλου Siemens, το άλλοτε στέλεχος της εταιρείας, Χρήστος Καραβέλας, την κοπάνησε κι’ αυτός, μιμούμενος τον Χριστοφοράκο, ενώ είχαν πέσει σήματα συναγερμού στο υπουργείο Εξωτερικών, όταν επικεφαλής ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, ε, περί απλής συμπτώσεως πρόκειται…»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.