Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

"Κράτος δικαίου" δεν είπαμε ότι έχουμε;

Ο πρώην «εθνικός προμηθευτής» πολεμικών εξοπλισμών, Θωμάς Λιακουνάκος και η παρέα του δικάστηκαν κάποια χρόνια φυλακή για απάτη σε βάρος του δημοσίου  με την οποία κατόρθωσαν να κλέψουν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ απ’ το δημόσιο.
Οι "λειτουργοί της Θέμιδας" εκτίμησαν ότι έπρεπε να δικαστούν με αναστολή και στο Εφετείο που θα ακολουθήσει το πιο πιθανόν θα είναι να αθωωθούν εντελώς, όπως ήταν και η εισαγγελική πρόταση στο πρωτόδικο δικαστήριο.

Ο τύπος λέγεται Αλέξανδρος Αγγλούπας. Σύμφωνα με τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, ζούσε μια βασιλική ζωή. Γλεντούσε κάθε βράδυ στα καλύτερα στέκια της Αθήνας, παίρνοντας μέρος σε ρωμαϊκά πάρτι, τρώγοντας αστακούς στις σουίτες του γηπέδου Καραϊσκάκη, αλλάζοντας ερωτικές συντρόφους και τρέχοντας με… 330 χιλιόμετρα την ώρα στην παραλιακή λεωφόρο, όπως ο ίδιος άλλωστε υπερηφανευόταν στις φωτογραφίες που αναρτά στο Διαδίκτυο.

Κάποια στιγμή αποκαλύπτεται ότι ήταν επικεφαλής μιας συμμορίας Ρομά η οποία είχε διαπράξει πάνω από 2.000 κλοπές που στον ίδιο είχαν αποφέρει πάνω από 10.000.000 ευρώ, χρήματα που του εξασφάλιζαν την πολυτελή ζωή που αναφέραμε παραπάνω.
Μετά την απολογία του στον ανακριτή βρίσκεται προφυλακισμένος για 13 μήνες αρχικά στη Χίο και μετά στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Δεν ήταν όμως ένας οποιοσδήποτε φυλακισμένος. Ούτε και τότε του έλειψαν οι πολυτέλειες αφού όπως διαβάζουμε σε σχετικά δημοσιεύματα «Εγκατέστησε barbeque  έξω από το κελί του, προκειμένου να απολαμβάνει εκλεκτά κρέατα τα οποία σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, αγοράζει ή του τα στέλνουν φίλοι του από την Αθήνα.
Εντρυφεί συχνά λένε οι πληροφορίες στο rib eye μόσχου, το sirloin και την picanha από black angus, τα οποία συνοδεύει με ψητά λαχανικά, ενώ φροντίζει να γυμνάζεται σχεδόν καθημερινά».

Μετά, λοιπόν, αυτό το σύντομο «διάλειμμα» που έκανε από την συνηθισμένη καθημερινότητα του αποφυλακίζεται χάρη σε ένα χαρτί που του παραχώρησε ένας ψυχίατρος απ’ το Κολωνάκι το οποίο «πιστοποιεί» ότι έχει «ψυχολογικά προβλήματα».
Και προφανώς για να τα ξεπεράσει ο θεωρούμενος σαν αρχηγός της «Μαφίας των Ρομά» κυριολεκτικά το «έκαψε» το Nammo’s της Μυκόνου με τις φωτογραφίες από την χλιδάτη ζωή του να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Κι όλα αυτά την στιγμή που η Ηριάννα εξακολουθεί να βρίσκεται στην φυλακή ενώ ο Θεοφίλου οδηγείται σε νέες δικαστικές περιπέτειες.
Κράτος δικαίου δεν είπαμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.